ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

8.Ululslararası Zeugma Film Festivali başlıyor!

8.Ululslararası Zeugma Film Festivali başlıyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Zeugma Film Festivali ulusal ve uluslararası seçkin filmleri sinema
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Zeugma Film Festivali ulusal ve uluslararası seçkin filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

Kırkayak Kültür tarafından bu yıl 8’inci Uluslararası Zeugma Film Festivali ‘Bu Sinema Bir Şenliktir’ temasıyla 19 Kasım açılış gecesi olmak üzere 20-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Uluslararası Zeugma Film Festivali, Türk sinemasının yanı sıra Ortadoğu, ulusal ve uluslararası festivallerde ödül almış filmleri sinemaseverle buluşturacak.
Festival, Emin Alper'in "Kız Kardeşler” filmiyle açılış yaparken, 20 Kasım’da Hüseyin Karabey'in "İçerdekiler", Pelin Esmer'in "Kraliçe Lear", Elya Suleyman'ın "Burası Cennet Olmalı" filmleriyle devam edecek. Festivalde ödülle dönen “Saf” filmin yönetmeni Ali Vatansever, “Arada” filmin yönetmeni Ali Kemal Çınar ve “İçerdekiler” filmin yönetmeni Hüseyin Karabey katılımcılarla söyleşi gerçekleştirecek. 14 kadın yönetmenin, Türkiye sinemasında kadın sinemacı olmanın hikayesini anlattığı "Onun Filmi" gösteriminin ardından Elif Akarsu Polat, Çiğdem Bozali ve Pelin Esmer izleyicilerle bir araya gelecek.

Kadın ve doğa
temalı filmler de olacak
Festival, kadın ve doğa temalı filmlere de yer verecek. Rena Lusin Bitmez'in, yerinden olan bireylerin karşılaştığı zorlukları göze batmayan bir bakış açısı ve beceriyle işlediği; saygıyı eksik etmeyen sıcak bir yaklaşımla, geleceğe umutla uzanarak çocuklar ve ailelerine odaklanıp geniş toplumun ufak bir evrenini çizdiği için en iyi belgesel ödülünü alan “Tanrı Göçmen Çocuklar Sever Mi Anne?” filmi. 
Ruken Tekeş'in "Aether” filmi. Celine Sciamma'nın Cannes Film Festivali’nden “en iyi senaryo” ödülüyle dönen "Alev Almış Bir Kızın Portresi", Naji Bechara'nın "Hükümsüz" ve Nupur Basar'ın "Kadife Devrim" filmleri festivalde yer alacak.

Ödüllü filmlere
de yer verilecek
Festival ayrıca, ödüllü yönetmenlerden İspanyol Pedro Almodovar'ın son filmi "Acı ve Zafer", Joon Ho Bong'un "Parazit", İsveçli yönetmen Roy Andersson'ın "Sonsuzluk Üzerine", Hirokazu Koreeda'nın "Saklı Gerçekler" ve François Ozon'un toplumsal sorunları konu edindiği "Yüzleşme" filmi sinemaseverlerle buluşturulacak.

Bu yıl festivalin belgesel bölümünde ise, Zeynep Oral'ın yazdığı ve Selçuk Metin'in yönetmenliğini üstlendiği, opera sanatçısı Leyla Gencer'in hayatını konu alan "La Diva Turca" ve Didem Madak'ın yaşam öyküsünü anlatan Kibar Dağlayan'ın "İçimdeki Yolculuk" yer alıyor. Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *