ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkeyi meçhule ve karanlığa sürüklemeye ne hakkın var?”

“Ülkeyi meçhule ve karanlığa sürüklemeye ne hakkın var?”
YAYINLAMA: 09 Haziran 2021 / 14.55
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2021 / 14.55
Milletvekili Ayvaz Gökdemir, bazı anketlerin birinci parti olarak gösterdiği AK Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirerek, “Sen nesin, kimsin, amacın nedir? Dinli mi dinsiz misin, başörtüsünden yana mısın değil misin? Ülkenin içinde bulunduğu sorunlara nasıl bir çözüm getireceksin? Açıkla bunları. Bunları açıklayamıyorsan ülkeyi meçhule, karanlığa sürüklemeye ne hakkın var?” diye konuştu.

DYP Genel Merkezi tarafından Gaziantep’te 2. sıradan milletvekili adayı gösterilen Ayvaz Gökdemir, önceki gün seçim bölgesine gelerek çalışmalarına başladı. DYP’nin baraj sorunu olmadığını ve başa geçen parti olacağını ileri süren Gökdemir, “DYP için söylenen baraj vs. gibi bazı asılsız iddialar kasıtlıdır. DYP’nin baraj sorunu yok. DYP 3 Kasım seçimlerinde başa geçen parti olacaktır” dedi. Konuşmasında özellikle Ak Parti’yi ve genel başkanını eleştiren Ayvaz Gökdemir, Tayyip Erdoğan’ın Erbakan’dan radikalleşme yüzünden ayrıldığını ve halen kendini halka açıklamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Bir partinin genel başkanı seçimi kazandığında milletvekili olamıyorsa, Bakan olamıyorsa, Başbakan olamıyorsa peki kim olacak? Kimin olacağı halen belli değil, iktidara talip bir partisin, Türkiye’nin maddi ve manevi sıkıntılarını ortadan kaldıracak ne söyledin? Çözüm önerilerin nedir? Hiçbir şey. Sen kimsin, kimliğini açıkla bakalım. Eğer bunları diyemiyorsan bunlardan kekemeysen, bunlardan dönüyorsan Türkiye’yi bir maceraya götürmeye, meçhulle karşı karşıya bırakmaya ne hakkın var? Sen dinli misin dinsiz misin, başörtüsünden yana mısın değil misin, sen nesin kardeşim? Sen eski Refahçısın.

Açıkça bunu söyle? Ne oldu, nasıl değiştin, bunları niye açıklamıyorsun? Erbakan ile radikallik yarışına girdiğin için ayrıldın. Üç ay hapis yattın. Yoksa ondan korktuğun için mi ‘beni iktidara getirin ne derseniz ona razıyım diyorsun.’ Bunları halka açıkla. Partindekilerin yüzde 92’si eski RP’li. Elbette onlara saygım var. Ama yüzde 8’ini farklı yerlerden gelenler oluşturuyor. Buna rağmen ben yeniyim diyorsun, neren yeni, açıkla.”

Şiir okumakla Başbakan olunamayacağını da vurgulayan Gökdemir, “Bir şiir okumak başbakan olmak için yeter mi? O zaman biz 50 yıldır şiir okuyoruz. Ben burada şunu da söylemek istiyorum. Gerek beni gerek partimi ve genel baş-kanımı sorgulayan zekalara saygı duyarım. Olması gerek ama AK Parti’de bunlar yok. Sorgulama mekanizması orada niçin çalışmıyor? Onları da sorgulasınlar bakalım neler çıkacak" diye konuştu.

Milletvekili sıralamasından kaynaklanan küskünlüklerle ilgili olarak da Gökdemir şunları söyledi: “Her partide böyle sıkıntılar, yorgunluklar olur. Ama biz bu sorunu çözdük. Şu an parti toparlanıyor. Küskün partilimiz yok. Özellikle partili tüm arkadaşlarımızla görüşüp kucaklayacağız. Kimseyi küstürmeyeceğiz. Partinin kapısı herkese açık olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *