ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkeyi batırdıktan sonra kurtarmaya talibiz diyorlar

Ülkeyi batırdıktan sonra kurtarmaya talibiz diyorlar
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 20.01
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 20.01
BBP Genel İdare Kurulu Üyesi Fevzi Koçoğlu, meclisteki tüm parti liderlerinin bir araya gelerek, erken seçim tarihini net bir şekilde belirlemesi gerektiğini bildirdi.

Koçoğlu, koalisyon ortaklarının 3 Kasım’da erken seçim konusunda anlaştıklarını, ancak sadece 3’ünün anlaşmasının yetmeyeceğini belirterek, “Erken seçim için, tüm parti liderleri bir araya gelerek, net bir tarih belirlemeli. Hükümet çıkıyor ve 3 Kasım’da erken seçim var diyor, arkasından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı seçime hazır değiliz açıklamasını yapıyor. Meclisin temmuz ayı içerisinde toplanarak, gerekli çalışmaları yapması ve ülkeyi seçime hazırlaması gerekir. Bunların yaptığı milleti oyalamaktan başka bir şey değildir. 1 Eylül’de toplanalım ve 3 Kasım’da erken seçime gidelim demek, milleti oyalamak ve aldatmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Yeni oluşumlara ihtiyaç olmadığını, ülkenin kurtuluşunun yeni oluşumlardan geçtiğini söyleyenlerin bir avuç rant elde etmek için ülkeyi kaosa sürüklediğini belirten Koçoğlu, “Yeni oluşumcuların hepsi, 57. hükümetin içinde yer almış ve bu ülkeyi felakete sürüklemiştir. Ülkeyi batırdıktan sonra da, çıkıp ülkeyi kurtarmaya talibiz ve biz yeni oluşumcularız diyorlar. Bunların yaptığı bir elbiseyi çıkarıp ters giymekten başka bir şey değildir. Kemal Derviş ilk geldiğinde de söyledik. Bu ülkeyi tanıyan, sorunlarını bilen insanlara emanet edin ekonomiyi diye. BBP olarak, ülke gerçeklerini bilmeyen insanların hiçbir yarar getirmeyeceğini söyledik ve bugün gelinen nokta ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Ancak millet artık bu durumun farkına vardı. Ülke insanı artık milletin güvenini kazanmış kişileri görmek istiyor” şeklinde konuştu.

Erken seçim tarihine kadar ülkede gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini bildiren Koçoğlu, “Ülkemizin önünde tarihi bir fırsat olarak duran AB görüşmeleri var. Erken seçim tarihine de kısa bir süre kaldı. Hükümet biran evvel toplanmalı ve Kopenhag kriterleri yerine getirilmelidir. Ancak bu hükümet bitmiştir ve içi boş bir tenekeye dönmüştür. Tenekeyi ne kadar yuvarlarsan yuvarla, kuru gürültüden başka bir işe yaramaz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *