ANASAYFA arrow right Güncel

Ülkeyi barışın, huzurun, özgürlüğün limanına sağ salim yanaştıracağız

Ülkeyi barışın, huzurun, özgürlüğün limanına sağ salim yanaştıracağız
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2022 / 20.46
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2022 / 20.46
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ilk mitingini Gaziantep’te düzenledi. Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği mitingde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı açıklamalarla iktidara yüklendi

Her alanda eylem planları hazırladıklarını, hazırlamaya da devam edeceklerini vurgulayan Babacan, “Bizim kadar detaylı çözüm sunabilen başka bir parti yok. Tam demokratik, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğu, herkesin insan onuruna yakışır bir hayat yaşayacağı bir Türkiye hedefimiz var. Ülkemizi asla öfkeye teslim etmeyeceğiz. Türkiye’yi barışın, huzurun, özgürlüğün limanına sağ salim yanaştıracağız. Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, ayrımcılık, torpil son bulacak. Kamuda mülakatı kaldırıp atacağız, adaleti biz tesis edeceğiz” dedi.  
Çocuklarımıza mutlu ve zengin bir ülke bırakmak için canla-başla çalışacağız 
Genel Başkan Babacan, “Hukuku biz ayağa kaldıracağız. Demokrasimizi biz yükselteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçeceğiz. Bu pahalılık, bu yoksulluk, bu baskı dönemi bitecek. Özgür ve zengin bir ülke olacağız. DEVA Partisi varsa umut ve adalet vardır. Güven, çözüm ve anahtar bizde. Türkiye’nin demokrasi maratonunu hep beraber koşacağız. Yerle bir ettikleri demokrasimizi hep beraber ayağa kaldıracağız. Umudu hep beraber yükselteceğiz, heyecanımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Çocuklarımıza mutlu ve zengin bir ülke bırakmak için canla-başla çalışacağız. Bu iş çözülecek, az kaldı” diye belirtti.  
Türkiye’de insanlar çöpten ekmek topluyor 
Türkiye’de insanların çöpten ekmek topladığını belirten Babacan, “Memlekette bir marul 10 lira olmuş. Pazarda taneyle sebze meyve satılıyor. Etiketlere artık ‘yarım kilo’ fiyatları yazılıyor. Ekonomiyi batırdınız. Gaziantep fıstığın ve baklavanın başkenti, ama ailesiyle birlikte baklavasını, fıstığını yiyebilen kaç kişi kaldı? Gaziantep fıstık yetiştiriyor, ama fıstığa parası yetmiyor, güzel baklavayı yapıyor, baklavayı yiyemiyor. Bu memlekette içi boş baklava satılmaya başladı. Vatandaş Ramazan Bayramı’nı tatlı alamadan geçirdi. Örf, adet, gelenek ne varsa, hayat pahalılığı karşısında yok oldu” tespitinde bulundu. 
Her türlü zorluğa ve engellemeye rağmen, buradayız 
“Her türlü zorluğa ve engellemeye rağmen, buradayız” diyen Babacan, “Akıllarınca DEVA Partisi’nin ilk mitingini engel olacaklarmış. Neymiş? Gaziantepli zorluk çeksin, zahmet çeksin, mitinge gelemesin. Bak, bak, oyunlara bak. Gaziantep bu oyuna gelir mi? Gelmez. Mitingimizi ulaşımı en zor yere göndermeye çalıştılar değil mi? Ne oldu?  On binler akın akın bu meydana geldi mi, geldi. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Ey Beştepe, görüyor musun? Biz dimdik ayaktayız. Bu mitingimizi  bayramdan önce tüm Gaziantep’e ve Türkiye’ye duyurduk mu?  Duyurduk. O Demokrasi Meydanı’nı vermediler. Biz de burayı Demokrasi Meydanı yaptık” ifadelerini kullandı. 
Damla damla yurdun dört bir yanında iktidara yürüyoruz 
DEVA Partisi’nin gümbür gümbür geldiğini söyleyen Babacan, damla damla yurdun dört bir yanında iktidara yürüdüklerini ve emaneti teslim almaya geldiklerini ve tüm barajlarını yıkacaklarının altını çizdi. “Çocuğuna harçlık veremeyen annelerin, torunlarına küçük bir hediye almak isteyip de alamayan dedelerin, ninelerin, açlık sınırının altında bir asgari ücretle geçinmeye çalışan işçimizin, hayat pahalılığı karşısında inim inim inleyen dar gelirli, sabit gelirli vatandaşlarımızın, gübre, mazot, tohum, elektrik fiyatları altında ezilen çiftçilerimizin, her gün canını dişine takarak ekmeğinin peşinde koşan kurye arkadaşlarımın, beraat ettikleri halde hakları iade edilmeyen KHK’lıların, hor görülen tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Bizim yerimiz; 84 milyonun yanıdır” şeklinde konuşma yaptı. 
Milyonlarca insanı, hesapsız kitapsız sınırlardan bu ülkeye aldınız 
Babacan, ülkenin sınırlarının kevgire döndüğüne dikkat çekti. “Türkiye Cumhuriyeti’nin hudutları yol geçen hanına döndü. Milyonlarca insanı, hesapsız kitapsız sınırlardan bu ülkeye aldınız. Her yerden geliyorlar, gelmeye de devam ediyorlar. Geçtiğimizde aylarda binlerce erkek ve genç Afgan ülkeye giriş yaptı. 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik, diyorlar, siz bu vatandaşlığı hangi kriterlere göre verdiniz? Diğer Suriyeliler’de ‘Sıra nasıl olsa bana da gelecek diye bekleyeceklerini, ülkelerine geri dönmek istemeyeceklerini hiç hesap etmiyor musunuz?” diye sordu. 
Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yok 
Ortada Beştepe yapımı yerli ve milli bir kriz olduğunu kaydeden Babacan, “Ortada el ve ev yapımı bir kriz var. Zammın sorumlusu esnaf değil, gittiğimiz yerlerde esnaf ‘Kurtarın bizi’ diyor. Tüm dünyada enflasyon arttı, o yüzden bizde de arttı diyorlar. Enflasyon o ülkelerde yüzde 2’den yüzde 4’e yüzde 7’e çıkıyor, bizim gibi yüzde 150 yaşayan başka kimse var mı? Dolar kuru patlamasaydı, benzinin mazotun fiyatı 6-7 liradan en fazla 9-10 liraya çıkardı. Eğer benzin mazot, 8-9 lira değil de 22-23 liraysa, aradaki fark kur farkıdır. Dolar kurundaki artışın sebebi de Erdoğan’dır. Erdoğan, Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarını cayır cayır sattırdı. Ülke ülke dolaşıp swap anlaşmasıyla aldıkları dövizleri de sattılar. Şu anda Merkez Bankası’nın döviz rezervi eksi 60 milyar dolar. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yok” ifadelerine yer verdi. Ali Göksular 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *