ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkenin sorunlarını güçlü hükümet çözer

Ülkenin sorunlarını güçlü hükümet çözer
YAYINLAMA: 11 Temmuz 2021 / 16.44
GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2021 / 16.44

Türkiye’nin içinde bulunduğu belirsizlikten ve istikrarsızlıktan kurtarılması gerektiğini söyleyen GÜNSİAD Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu, bu nedenle 3 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu, sandıktan istikrarlı bir hükümet çıkmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kadooğlu, Türkiye’deki siya si ve ekonomik belirsizlik nedeniyle işadamlarının çok zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için 3 Kasım genel seçimlerinin çok önemli olduğunu açıkladı. Türkiye’nin en büyük sorununun güven, üretim ve istihdam olduğunu açıklayan Kadooğlu, “Türkiye’nin sorunlarını bir veya iki partiyle kurulacak güçlü hükümetler ancak çözebilir. Daha fazla partilerden kurulacak koalisyon hükümeti ülke sorunlarını çözemez. Seçimlerden sonra kurulacak güçlü bir hükümet, üretimi arttırma yolunda öncülük etmeli” diye konuştu.

Milletvekili adayları ve genel baş-kanların seçimlerden önce verdiği sözleri, parlamentoya girdikten sonra yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Kadooğlu, Türkiye’nin kaybedecek zamanının kalmadığını açıkladı. Türkiye’nin bir taraftan heyecanla 3 Kasım genel seçimlerini beklediğini bir taraftan da ABD'nin Irak’a olası askeri hareket düzenlemesi konusunda tedirginlik yaşandığını belirterek, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sınır ticareti kapsamının daraltılmasıyla bölge balkı çok zor durumda bırakılmıştır.

ABD, olası bir Irak operasyonunda Türkiye’yi de yanma almaya çalışmakta. Irak’a askeri müdahale olursa bunda en büyük zararı ülkemiz ve bölgemiz görecektir. Barıştan yanayız, ülkemizin bütün ülkelerle barış içinde olmasını istiyoruz. Ülkemizin gücünü kullanarak Irak’a yapılacak bir askeri müdahale yerine sorunları barışçıl yollarla çözmede öncülük etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *