ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkenin kurtuluşu ihracattır”

“Ülkenin kurtuluşu ihracattır”
YAYINLAMA: 11 Aralık 2020 / 13.05
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2020 / 13.05
Zorlu Holding’in krizden büyüyerek çıktığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 21 Nisan’da 70 milyon dolarlık yeni yatırımın temelini atacaklarını söyledi.

Gaziantep’te Uğur Limited Şirketi ve Altınoğlu LPG Limited Şirketi bayilik aldığı Vestel shovvroomların açılışını Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu yaptı. Uluslararası arenada rekabet eden öncü ve büyük kuruluş Vestel’in, Türkiye’nin her köşesine yayıldığını ifade eden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Gaziantep’te aynı günde iki showroom açarak mağaza sayısını 212’ye çıkardıklarını açıkladı. Zorlu açılışta yaptığı konuşmada, grubun ürettiği malın yüzde 95’ini ihraç ettiğini belirterek, “Ülkenin kurtuluşu ihracattır. İşsizliğin kol gezdiği ülkemizde Zorlu Holding ve Vestel olarak bu görevi aldık üstlendik ve yolumuza devam ediyoruz. Gelecek kuşaklarımıza fabrikalar bırakalım. Devletçilikten çıkalım yolumuza devam edelim, kalkınmış ülkelerin seviyesine çıkalım” diye konuştu.

Zorlu, “Son 4 yıldan beri ülkedeki olumsuzluklara rağmen ihracat daha da geliştirmiş, 2001 yılında 950 milyon dolar olarak gerçekleştirilmiştir. 2002 Hedefimiz de 1 milyar 100 milyon dolardır. 3 Ay hedeflerimizi de tutturduk. Mart ayı ihracatı 100 milyon dolardır. Küçümsenecek bir rakam değil. Bu da Türk girişimcisinin Türk insanın neler yaptığının bir göstergesidir.”

Yeni yatırımlar hedeflediklerini ifade eden Zorlu şöyle konuştu: “Tekstilde elektronikte, beyaz eşyada hatta enerjide yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ayın 2 T sinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yepyeni bir yatırım olarak buzdolabında 700 bin olan kapasitemizi 1 milyon 200 bine çıkaracağız. 600 Bin kapasiteli çamaşır fabrikasının temelini atacağız. Bu üretimlerin yine yüzde 95’i ihraç edilecek. Yatırımların maliyeti 60-70 milyon dolar arasında olacak. Türkiye’nin tek çıkış yolu ihracat. Bunu gerçekleştirdiği zaman işsizlik ve sorunlarımız ortadan kalkar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *