ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkenin gündeminde üretim ve ihracat yok

Ülkenin gündeminde üretim ve ihracat yok
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 15.23
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.23
Gaziantep’in kendine özgü yatırımcı ve girişimci kimliği ile Türkiye'nin örnek sanayi kenti olduğunu belirten Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, komşularla ilişkilerin de kent ekonomisini direkt etkilendiğini açıkladı.

Koçer, öncü ve örnek olmanın sorunları çözmede yeterli olmadığını belirterek, “Sanayide 100 bine yakın insan çalıştırmamız da bizi değerli kılmıyor. 24 Saat üreten bu kentin, ülkesi için ne anlam ifade ettiği bilinmiyor. Çünkü hükümetin gündeminde üretim ve ihracat yok” dedi.

Yüzlerce tesis hükümetin üretim için alacağı kararları heyecanla beklerken, hep zam ve yeni vergi haberleriyle karşılaşıldığını ifade eden Koçer, “Haberleşme fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede ihracatın nasıl yapılacağını, sanal asgari ücretten 1 Nisan'dan sonra bu vergileri kimin ödeyebileceğini; işyeri güvencesi olmadan iş güvencesini kimin, nasıl vereceğini; kur güvencesi, siyasi güvencesi ve siyasi istikrar olmadan kimin yatırım yapacağını ve kendi firmasının kendisiyle yurt dışından hammaddesini getiren bir sanayiciden yüzde 3 KKDF'nin hangi mantıkla alındığının birileri tarafından anlatılması gerekmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *