ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkenin daha fazla bekleyecek vakti yok”

“Ülkenin daha fazla bekleyecek vakti yok”
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.09
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.09

80 milletvekilinin, ülkedeki olumsuz gidişe tepki göstererek hükümete karşı deklarasyon hazırlamasının yankılan sürüyor. Siyasiler ve sendikacılar bu tavrı geç kalmış bir hareket olarak değerlendirdi.

DYP İl Başkanı Cemal Altunbaş milletvekillerinin çıkışının geç kalmış bile olsa sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek deklarasyonu hazırlayanların söylediklerini, kendilerinin yıllardan beri tekrarladığını vurguladı.

Altunbaş “Bundan sonra ülkenin geleceği daha da karanlığa gitmeden, bu hükümet insanların kurtuluşunu sağlarsa, yine biz bu hareketlerini vatandaşa hizmet olarak anlatırız. Kendilerini şükranla yad ederiz. Hükmet sivil toplum örgütlerini dikkate almalı. Ülke yangın yerine döndü. Bu ülkenin daha fazla bekleyecek vakti yok. Dünyanın süper gücünün terör örgütü ile boğuşmaya hazırlandığı bir dönemde çok aktif bir Başbakan, çok aktif Bakanlar Kurulu lazımken, bunlar üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi halen iş başında” dedi.

Avrupa Birliği'ne girmeyi ve Türkiye'nin demokratikleşmesini en çok isteyen parti olduklarını söyleyen HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, Türkiye’deki siyasi ve ekonomik krizin çözülmesi, devletin demokratik ve şeffaf olması, yargının tarafsız ve bağımsızlığı, üretimin artırılması, istihdamın çoğalması, gelir dağılımı dengesizliğinin giderilmesi yönünde yapılacak düzenlemelerin Türkiye'nin sorunlarını çözeceğini ifade etti. İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ekonomik ve siyasi krizin nedenlerinden biri de Kürt somununun demokratik, siyasi çözümünün sağlanmasıdır. Eğer bu sorun siyasi çözüme kavuşturulursa Türkiye'nin demokratikleşmesini ve büyümesini sağlayacak en büyük katkıyı yapacaktır. Deklarasyonu yayınlayanlar parti içi hesaplaşmalar için yayınlamamışlarsa önerilerini olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Demokratik bir Anayasanın, sivil anlayışlar tarafından yeniden yazılmalı, partiler ve seçim yasalarında gerekli değişiklikler yapılmalı, idam cezası yasalardan tamamen çıkarılmalı, düşünce özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı ve örgütlenme özgürlüğü sağlanmalıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *