ANASAYFA arrow right Güncel

“Ülkemizin geleceği gençlerimize emanet”

“Ülkemizin geleceği gençlerimize emanet”
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2020 / 18.38
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2020 / 19.52
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs’ın gençlerimiz, Ülkemiz ve tüm dünya için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan Milli Mücadele’nin başlangıcıdır. Dünyanın mazlum milletlerine örnek teşkil eden Milli Mücadele, çetin şartlar altında, aziz milletimizin yediden yetmişe bütün fertlerinin tarihte eşi benzeri görülmemiş vatan aşkı ve mücadele ruhu ile kazanılmış bir zaferdir. Bu büyük zaferin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Atatürk, aynı zamanda Vatanı, Cumhuriyet ve demokrasiyi de gençlere emanet etmiştir

Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin kendilerine emanet edildiği gençlerimizin bu görevlerini yerine getirmeleri, vatan ve millet sevgisi ile dolu, günümüz ve geleceğimizin gerektirdiği bilgilerle ve yüce değerlerle donatılmış, kendisi ve çevresiyle barışık, hür ve eleştirel düşünceye sahip, inisiyatif kullanabilen fertler olarak yetişmelerine bağlıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *