ANASAYFA arrow right Yaşam

"Ülkemizde müthiş bir mağaza enflasyonu ile karşı karşıyayız"

YAYINLAMA: 15 Eylül 2022 / 15.31
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2022 / 15.31
"Bu ekonomik ortamda fahiş, haksız, rakiplerinden yüksek fiyatla ürün satan bir üretici veya satıcının cezasını herkesten ve her şeyden önce tüketiciler ve piyasa verir"

 

Gıda fiyatlarında gözler market zincirlerine çevrilirken, yerel marketlerden “mağaza enflasyonu” uyarısı geldi.

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün “Bugün ülkemizde müthiş bir mağaza enflasyonu ile karşı karşıyayız. 42 bin ulusal ve indirim marketi vatandaşlara hizmet veriyor. İndirim marketlerin toplam market sayısı son 10 yılda yüzde 395 artış gösterirken sektörde payları yüzde 79'a kadar çıktı. 5 yıl içinde 13 bin yeni mağazanın açılması indirim marketlerin toplam pazardaki payının yüzde 81'e ulaşması bekleniyor. Bu durum sadece gıda perakendesindeki işletmelere değil üreticiye de tüketiciye de zarara verecek” dedi.

"Fiyat artırmıyoruz"

Maliyetlerin her geçen gün arttığı, kârlılıkların düştüğü büyük bir rekabet girdabında yerel marketlerin kürek çektiğini kaydeden Ömer Düzgün, fiyat suçlamalarına yönelik, “Bizim fiyat artırma gibi bir lüksümüz yok. Bu ekonomik ortamda fahiş, haksız, rakiplerinden yüksek fiyatla ürün satan bir üretici veya satıcının cezasını herkesten ve her şeyden önce tüketiciler ve piyasa verir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *