ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkedeki olumsuzluklara müdahil olmak istiyoruz”

“Ülkedeki olumsuzluklara müdahil olmak istiyoruz”
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.44
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.44
DİSK ve KESK tarafından ulusal çapta düzenlenen Ankara yürüyüşünün Gaziantep ayağında emekçiler, dün yola çıktı. Yurt genelinde 5 ayrı koldan Ankara’ya yürüyen gruplar yarın Tandoğan Meydanı’nda toplanacak.

Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden KESK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Uyar, “Dün, ferman devletinse üniversiteler bizimdir diyen gençleri ve tüm emekçileri selamlıyorum. Kazanılmış haklarımızı kimseye vermeyeceğiz, gün dayanışma günüdür” dedi. Uyar’ın ardından söz alan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şahin de ülkenin büyük bir çıkmazın içinde kıvrandırıldığını iddia ederek, “Ülkenin ulusal değerleri, uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda tek tek ortadan kaldırılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ezikliğini yaşıyoruz. İşçi haklarının yenmemesi, ikramiyelerin kaldırılmaması, sosyal devlet anlayışının yok edilmemesi ve 11 Eylülden sonra başlayan savaşın sona erdirilmesi için Ankara’ya yürüyoruz. Bu göstermelik bir yürüyüş değildir” dedi.

DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, ülkenin, koalisyonu oluşturan üç partiye mahkum olmadığını ifade ederek, “Yasal haklarımızı kullanarak, ülkedeki olumsuzluklara müdahil olmak istiyoruz. Halkı rahatsız etmek için yürümüyoruz. Haklı taleplerimizi yani işçinin, memurun, esnafın, işsizin, emeklinin rantiyeci hariç toplumun tüm kesimlerinin istemlerini duyurmak için yürüyoruz.” Bu arada yürüyüş sırasında polisin uyarılarına rağmen çalışanlar sık sık slogan atarak hükümete olan tepkilerini dile getirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *