ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkede herkes birlikte yaşamayı kabullenmeli

Ülkede herkes birlikte yaşamayı kabullenmeli
YAYINLAMA: 15 Ocak 2023 / 16.20
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2023 / 16.20
Topluma kazandırma yasasının barışı sağlamak için çıktığını belirten hukukçular, yasanın beklenen ilgiyi görmediğine dikkat çekti.

Hukukçular ülkedeki her etnik kökenden insanların birlikte yaşamayı kabullenmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Yasa suça karışan ile karışmayanı ayırt ediyor

Baro başkanı Zafer Okur, yasanın hükümleri arasında örgüt üyesi olup suça hiç karışmayan kişilerle, suça karışmış kişilerin ayırt edildiğini, bu kişilerin cezalarında büyük indirim yapıldığını açıkladı. Kanunun, yasadışı örgüt mensuplarının evine dönmeye çağırdığını hatırlatan Okur, sözlerine şöyle devam etti:

Toplumsal barışı sağlamaya yönelik bir yasa

“Yasa, örgüt üyelerini az bir ceza ile evine dönmeye taşır nitelikte. Örgüt mensubu olmayıp sırf örgüt elemanlarına iaşe sağlayan ve saklanacak yer temin eden kimselere hiç ceza verilmemesini öngörüyor. Bu da toplumsal barışı sağlamak için bir madde olarak değerlendirilebilir. Çünkü yardım ve yataklık edenlerin pek çoğu aslında içinden gelerek o işi yapmıyor. Örgütten korkarak yapıyordu. Dolayısıyla böyle kişilere ceza verilmemesini bir hukukçu olarak onaylıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türkü ile Kürdü ile parçalanmadan birlikte yaşamak için her etnik grubun değerini kabul etmek zorunda. Dolayısı ile diğer gruplarla düşman olmak değil, dost olmak zorunda. Türk kökenli insanların diğerlerini reddetmek gibi bir hakları yoktur. Diğer etnik grupların da devleti bölüp, biz ayrı bir devlet kuracağız demek gibi bir hakları yok. Zaten buna izin verilmez. Herkes bir arada yaşamak mecburiyetinde” dedi.

Okur, topluma kazandırma yasasının birlikte yaşamaya katkı sunacağı kanaatinde olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *