ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülke, zenginlerin ülkesi olmamalı 

Ülke, zenginlerin ülkesi olmamalı 
YAYINLAMA: 29 Mart 2021 / 13.02
GÜNCELLEME: 29 Mart 2021 / 13.02
İş Güvencesi Yasa Tasarısı konusunda muhatabın TÜSİAD ve TOBB değil, hükümet olduğunu söyleyen DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, “Eğer bu yasa çıkmazsa üç partiye oy vermeyeceğiz. Canımıza tak etti” dedi.

Subaşı, yasanın çıkması için verdikleri mücadelede haklı olduklarını belirterek, bu konuda hükümete güvenmek istediklerini açıkladı. İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın AB’nin öncelikli yasaları arasında yer aldığını, sendikalar olarak bu yasanın çıkması için olağanüstü çaba gösterdiklerini belirten Subaşı, “Her yönüyle sendikalar ve işçiler sarf ettikleri çaba da haklılar. Sendikalarımız son günlerde parlamentoda bulunan siyasi partileri ziyaret edip güvence yasasının çıkması konusunda tepkilerini dile getirmişlerdir” dedi.

Ülkenin yalnızca zenginlerin tekelinde olmadığının hatırlatılması ve çalışanların haklarının verilmesi konusunda yasanın bir an önce çıkması gerektiğini ifade eden Muzaffer Subaşı, işverenin kanunsuz iş yaptığı için bu yasaya karşı çıktığını vurguladı. Subaşı, “İşverenimiz ve örgütlerimizi hukuksuz, kayıt dışı, kanunsuz ve sigortasız işçi çalıştırmaya bilhassa sendikasız işçi çalıştırmaya alışık olduklarından dolayı yasaya karşı çıkıyorlar. Dürüst, çalışan, ülkesini, işçisini, kaliteli üretimi düşünen sanayici ve işadamlarının karşı olmadığını biliyoruz. Ülke yalnızca zenginlerin ülkesi olmamalı. Çalışanların ve tüm emekçilerinde haklarının olduğu bilinmeli. İş Güvencesi Kanunu’nu çıkarmayın, biz işçiyi istediğimiz gibi çalıştıralım’ demek doğru değil” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *