ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülke toprakları erozyona terk ediliyor

Ülke toprakları erozyona terk ediliyor
YAYINLAMA: 08 Ocak 2023 / 16.28
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2023 / 16.28
Ziraat Odası Başkanı Zihni Kepkep, tekele ait içki fabrikalarının satılmasının ülke topraklarının erozyona terk edilmesine yol açacağını kaydetti.

Kepkep, yaptığı açıklamada, tekelin özelleştirilmesine ilişkin açıklamaların kuruma bağlı işletmelerde çalışanları olduğu kadar çiftçileri de endişelendirdiğini belirtti. Tekelin istihdama önemli katkı sağlayan, kar eden ve ülke çiftçisine destek olan önemli bir işletme olduğunu vurgulayan Kepkep, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Gaziantep içki fabrikasının satıldığını düşünelim. O zaman vahim sonuçlar ortaya çıkar. Yörede son yıllarda önemli gelişme gösteren bağcılık büyük darbe alır ve bir daha da kendine gelemez. Devlet bütçesinden yapılan desteklerle geliştirilen bağcılık yeniden ölüm döşeğinde yatar, bağcılığı desteklemek için harcanan kaynak da boşa gider. Çünkü, Gaziantep içki fabrikası yörede yetişen Üzüm’ün değerlendirilmesini sağlayan tek işletmedir.”

Kepkep, Gaziantep içki fabrikasının, gerçekleştirdiği alım kampanyalarıyla Gaziantep yöresinde yok olmak üzere olan bağcılığı yeniden dirilttiğini vurguladı. Pek çok alanda kullanılan alkol gereksiniminin yurtiçi üretimle karşılanabilmesi için tekele bağlı içki fabrikalarının üretime devam etmesinin zorunlu olduğunu savunan Kepkep, şöyle dedi:

“Türkiye’nin bu fabrikalara ihtiyacı var. Üreticilerin bu fabrikalara ihtiyacı var. Bu fabrikaların satılması ya da kapatılması devlete bir fayda sağlamaz. Hükümet bu yanlışı yapmamalı. Bu yanlış yapılırsa çiftçi bağını söküp toprağını erozyona terk eder. İçki fabrikalarının kapatılması ya da satılması yalnızca erozyonu sevindirir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *