ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülke hızla fakirleşti

Ülke hızla fakirleşti
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2022 / 13.16
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2022 / 13.16
Türkiye’nin 10 yıldır koalisyonlarla yöneltildiğini ve güçsüz iktidar ve muhalefetlerin ülkeye zaman kaybettirdiğini söyleyen işadamları, bu gerçeği ülkenin geldiği noktada görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Türkiye Genç İşadamları yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, koalisyon pazarlıklarında ülke değil parti menfaatinin ön plana çıkarıldığını belirterek, bunun ülke aleyhine sonuç doğurduğunu açıkladı. Bilim ve teknoloji alanında olağanüstü gelişmeler yaşanırken, ekonomik ve siyasi bloklaşmaların daha da önem kazandığı günümüzde, yaşanan bu sürecin Türkiye'ye zaman kaybettirdiğini vurgulayan yetkililer, ülkenin hızla fakirleştirildiğini belirtti.

Türkiye’de gelinen noktanın belli olduğunu söyleyen TÜ- GİK yetkilileri şöyle konuştu:  “3 Kasım seçimlerinden tek partili iktidar ve muhalefet fotoğrafının ortaya çıkması, bu partilere oy vermeyen seçmenler üzerinde bile olumlu havanın oluşmasına neden olduğu görüldü. Piyasaların da bu gelişmeye olumlu cevap verdiği gözlemlendi. AB yolunda olumlu mesafeler alan Türkiye, ülke gündemini siyasi yasakların belirlediği bir ülke olmaktan çıkmalı. Bu bağlamda pusulasında da yer aldığı gibi, seçmenin büyük bölümünün AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ismine oy verdiği de göz önüne alınarak, 3 Kasım seçimlerinde seçmen Erdoğan'a yüklediği siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmesi konusunda kendisine fırsat oluşturmalıdır. Bu gelişme, 3 Kasım seçimlerinde seçmenin yaptığı tercihin bir anlamı olmasın da zemin hazırlayacaktır’ dedi.

Yetkililer, muhalefet partisi CHP’nin de bu konudaki yaklaşımı da, siyasette başlayan yeni dönemin önemli işaretlerinden biri olarak kabul edildiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *