ANASAYFA arrow right Yaşam

Ülke genelinde müzisyenlerin ancak yüzde 5’i kayıtlı

Ülke genelinde müzisyenlerin ancak yüzde 5’i kayıtlı
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2021 / 21.05
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2021 / 21.05
Verilen nakdi desteğin müzisyen ve sanatçılara rahat bir nefes aldırdığını ancak düğün sezonun açılmasını dört gözle beklediklerini ifade eden Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, kayıt dışı çalışanların azaldığına dikkat çekti.

Onurlu, “Cumhurbaşkanımız müzisyenlere 3 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı, ancak Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ise kayıtlı ve vergi mükellefi olan müzisyenlerin yararlanacağı belirtildi. Yaptığımız araştırmaya soncunda ülke genelinde müzisyenlerin yüzde 5’i kayıtlı, yüzde 95’inin ise kayıt dışı olduğu görüldü. Kentimizde kayıt dışı çalışanlara yönelik sıkı bir denetim var” değerlendirmesinde bulundu.

Müzik Susmasın Projesi kapsamında müzisyenlere 1000 lira destek verildiğini söyleyen Onurlu, “5 ay boyunca 35 bin kişi ayda 1000’er lira aldı. MÜZSAN ile meslek gruplarının da içerisinde bulunduğu 9 kurum var. Şu anda bu kurumlar ile birlikte Ticaret Bakanlığı ile dirsek temasındayız. Federasyon ve meslek birliklerine kaydı olanların 3 bin liralık hibe desteğinden faydalanmaları için ilgili yazıyı 27 Mayıs tarihinde Ticaret Bakanlığı’na gönderdik ve dönüş yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Müzikhollerin açılmasını bekliyoruz

 Genel Başkan Onurlu, “Şahinbey Belediyesi’nden 220’e yakın kişi bin 500 lira aldı ve şu anda halen ödemeler devam etmektedir. Bu paralar müzisyen ve sanatçıların yaralarına az da olsa merhem oldu. Temennimiz bu salgının bir an önce bitmesi ve eski günlerimize dönmektir. Düğünler ve müzikholler açılıp arkadaşlarımızın sahne almalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Salon sahipleri karşısında esas duruşta beklememeliler

Kentimizdeki müzisyenlerin onurlu bir duruş sergilemelerini isteyen Onurlu, “Kayıt dışı ve sigortasız çalışmamalarını, salon sahipleri karşısında esas duruşta beklememelerini, bulundukları mekanlarda ücretli ve sigortalı çalışmalarını talep ediyoruz. Çünkü zamanında ücretli ve sigortalı çalışmış olsalardı, bu süreçte hem işsizlik maaşı alırlardı hem de biriktirdikleri ile ayakta durabilirlerdi. Şahinbey Belediyesi bin 500 lira nakdi destek verdi, belediye tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına sadece 17 kişi katıldı. Birlik ve beraberlikten kuvvet doğar, güzel bir işe imza atsınlar” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *