ANASAYFA arrow right Güncel

Ülke genelinde icra dosya sayısı yüzde 300 arttı

YAYINLAMA: 27 Ocak 2023 / 21.52
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2023 / 21.52
Geçen yıl Türkiye’de uyuşturuşu dosya sayısının 400 bini aştığını vurgulayan Demokrat Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Mehmet Barış Kınacılar, “Adliyelerde durumu içler acısı. Ülke genelinde icra dosya sayısı yüzde 300 arttı. Adi suçlarda patlama yaşandı. Uyuşturucu, dolandırıcılık, gasp olayları almış başını gidiyor. Ülkemiz artık bataklığın içine saplanmış durumda” açıklamasını yaptı.

Devri sabık kaçınılmaz

Ülkenin her alanında yozlaşmanın had safhada olduğunu söyleyen Kınacılar, “Cumhuriyet tarihinin hiçbir dönemi bu denli çürümüşlüğe şahit olunmadı. 20 yıllık AK Parti iktidarı artık yönetme yeteneğini kaybetti. Telekom, SEKA, Oyakbank, Tekel, Burgaz, Tupraş, Ereğli Demir Çelik ve daha onlarca can damarı sayılacak tesislerimiz satıldı. Yerlilik ve millilik palavraları ile ancak cahil beyinleri kandırmaktan öteye geçemediler. Hesap günü geldiğinde nasıl bir akıbette olacaklarını görür gibiyiz. Devri sabık kaçınılmaz” dedi.

Kınacılar, “20 yıllık AKP döneminde TC ibaresinin devlet dairelerinde kaldırılması, megri megri eşliğinde birbirlerini ezercesine jestleşmeler, Ergenekon ile devletin kılcal damarlarına bıçak atılmış yüce Türk devletinin adeta beyni, mahremi olan kozmik odaya girmeler, ayakkabı kutular, rüşvet, yolsuzluk, çocuk istismarı, seks videoları, uyuşturucu mafyalığına kadar her dala el atıldı. Yerli ve milli reisin yabancılara sattığı konut ve arsalar 20 milyon metre kareyi geçti. Bunun adı millilik değil düpedüz peşkeştir” tespitini yaptı.

Gençlerimiz uyuşturucu bataklığına saplandı

Gaziantep’te kişiye özel imar tadilatlarının yapıldığını kaydeden Kınacılar, FETÖ borsalarında paylaşılamayan paraları, AKP üyesi arkadaşların milyon paralarla oynamasını, yani yazamadığımız daha tonla keşmekeşliğin fazlasını gördük. Bunun yanında suç örgütlerinin sokakları kontrol altına aldığı gençlerimiz uyuşturucu bataklığına saplandı. Çıkmışlar ‘Yok yeni yok ikinci yüzyıl’ diye bir propaganda ile milletin gözünün içine bakarak gazel okumaya denecek söz bulmak inanın imkânsız” diye belirtti.

Artık ülkemize yeni bir ses yeni bir nefes gelmeli

Yönetimin elle tutulur bir tarafının kalmadığını sözlerine ekleyen Kınacılar, “Başkanlık sistemi ile şahlanmayı beklerken dizimiz kırıldı. Artık ülkemize yeni bir ses yeni bir nefes gelmeli. Demokrat Parti Genel başkanımız Gültekin Uysal önderliğinde güzel günlerin çok yakın olduğu aşikâr. Öyle taklit işlerle değil 14 Mayıs’ın gerçek sahipleri artık ülke yönetimine aday. Moğol istifasından sonra gelmiş geçmiş en büyük yağma hareketinin sonu geldi. Demokrat misyon; ülkede bütün kurum ve kuralları ile birinci sınıf bir demokrasiyi tesis etmeyi; adâlet, eşitlik, din, vicdan ve fikir hürriyetini en mükemmel mânâda uygulamayı hedefleyen ve gerçekleştirmek için çalışan siyasî bir akım. Ne dediğini ne yaptığını bilmeyen bu tutarsız yönetime karşı “Yeter söz milletindir” diyoruz” ifadelerini kullandı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *