ANASAYFA arrow right Sağlık

Ülke genelinde çok büyük ve yeni bir salgın yaşanabilir!

Ülke genelinde çok büyük ve yeni bir salgın yaşanabilir!
YAYINLAMA: 29 Nisan 2020 / 17.12
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2020 / 17.37
CHP’li Kalp Damar Cerrahı Doktor Milletvekilinden Korona Salgınıyla ilgili önemli uyarı.

“Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden mutlak başarıya ulaşmak için sadece Türkiye’de değil bütün ülkelerin bu süreci kontrol altına alarak sıfır noktasına ulaşması gerek.”

“#LütfenEvdeKalTürkiye”

 “Eğer vatandaşlarımız hijyen kurallarına uyulmayarak rehavete kapılıp, sokağa çıkıp, sosyal izolasyona dikkat etmezse, ülke genelinde çok büyük ve yeni bir salgın dalgası yaşanabilir” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, vatandaşları yeni bir Kovit-19 salgını noktasında uyardı.

“Yaz mevsiminin yaşandığı Güney Yarımküre’de de etkisi hissedilen korona virüs diğer gribal virüslerle karıştırılmamalıdır” diyen Yılmazkaya, Bu süreçte evde kalarak sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına uyarak kendimizi virüsten uzak tutabiliriz” dedi.

Korona virüse yakalanan hasta sayısındaki düşüşleri değerlendiren Yılmazkaya, “Ülke olarak yaklaşık 2 aydır zor bir süreçten geçiyoruz. Korona virüs ortaya çıktığı ilk günden beri kişisel hijyen kurallarına uyulmasının, sosyal izolasyonun ve evde kalmanın önemini vurguluyoruz. Alınan sokağa çıkma yasağı kararları ile virüsün yayılması kontrol altına alınsa da, havaların ısınması ile birlikte rehavete kapılmamalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *