ANASAYFA arrow right Güncel

Ülke genelinde 30 bin başvuru yapıldı

Ülke genelinde 30 bin başvuru yapıldı
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 21.15
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 21.15
Müzisyen ve sanatçılara ödemeler başladı

Müzisyen ve Sanatçılara ödemelerin başladığını duyuran Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, ödemelerin TC kimlik numaralarına göre yapıldığını belirtti. “İBAN verenlerin hesabına paralar yatırıldı, önümüzdeki hafta ise PTT hesaplarına yatırılacak” dedi.

Onurlu, “Paralar gerçekten mağdur olan sanatçılara veriliyor. Müzikle uğraşmayan kişilere onay vermedik” şeklinde konuştu.

Onurlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı projede yer alıyoruz ve Yunus Emre Enstitüsü ile beraber çalışıyoruz. Ülke genelinde 30 bin başvuru bulunurken, 9 bin kişi MÜZSAN Federasyonunu referans olarak gösterdi. 9 kurum arasında en çok referans gösterilen kurum bizim. Pandemi sürecinden en çok zarar görenlerden biri de müzisyenlerdir. Bazı işletmeler paket servis yapabiliyor, ama müzik adına hiçbir şey yok. Çünkü ne düğün ne program ne de düğün var. İnşallah bu yasaklar kalkar 1000 lira alarak değil kendi işimizi yaparak para kazanırız” temennisinde bulundu.

Olumlu bir cevap çıkacağını bekliyoruz

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde ikamet eden sanatçılara ve müzisyenlere maddi destek sağlandığını kaydeden Başkan Onurlu, “Gaziantep’te dar gelirli müzisyenlere için Şahinbey ve Şehitkamil’de destek alıyoruz. Kaymakamlık ödüyor. Büyükşehir belediyesine de maddi ve gıda yardımı konusunda dilekçemizi gönderdik, olumlu bir cevap çıkacağını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte yükümüz daha da ağırlaştı

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Üye sayımız fazla olduğundan 100 kişilik aldığımız yardımı yardım alıyoruz 200 kişiye dağıtıyoruz. İmece usulü dayanışma yapıyoruz. Alan almayan arkadaşıyla paylaşacak. Belediye başkanlarımız bu süreçte bizi kucaklıyorlar. Ayrıca Şahinbey Belediyesi 150 kişiye daha maddi destek sağlayacak. Başvurularda 9 bin 500 kişinin MÜZSAN’ı referans göstermesi bizler için gurur vericidir. Bu süreçte yükümüz daha da ağırlaştı.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *