ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülke çok zorlu bir dönemden geçiyor

Ülke çok zorlu bir dönemden geçiyor
YAYINLAMA: 17 Ocak 2021 / 17.33
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2021 / 17.33

Ülke ekonomisinin çok zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Hepimiz bir yandan yaralarımızı sararken, diğer yandan yeni bir kriz yaşamamak için önlemler alıyoruz” dedi. Garanti Bankası’nın, Dünya Gazetesi ve yerel sanayi odalarının işbirliğiyle düzenlediği “Garanti Anadolu Sohbetlerinin ilk toplantısı Gaziantep’te yapıldı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen toplantıda yaptığı konuşmada Garanti Bankası olarak, bankacılık alanındaki bilgi ve deneyimlerini, Güneydoğu Anadolu’nun üretim ve ticaret merkezi Gaziantep’te vizyon sahibi sanayici ve girişimlerle paylaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını bildirdi. Şirketlerin doğru stratejileri bulmaları ve dünya ölçeğinde rekabet edecek verimlilik seviyelerine ulaşması için, Garanti Bankası’nın uzman ve profesyonel kadrolarını, Güneydoğu Anadolu’nun hizmetine sunduklarını söyleyen Özen, “Verimlilik ve profesyonelleşme, geleceğe yönelik planlarımızın en temel unsurudur” dedi. Özen, Dünya Gazetesinin katkıları ve Gaziantep Sanayi Odası’nın desteğiyle Garanti Anadolu Sohbetlerini hayata geçirdiklerini dile getiren Özen, “Umarım bu toplantılar sorunlara çözümlerin bulunduğu, yeni ufukların açıldığı beyin fırtınaları olur” şeklinde konuştu.

Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de toplantıdaki konuşmasında, iş geliştirme ve ekonomik durum değerlendirme toplantılarının Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin doğru tespitlere ve doğru analizlere ihtiyacı var. Herkes birbirini yokluyor, birbirine soruyor. Niyetim geriye gitmek değil. Krizi konuşmaktan bıktık artık. Bugüne hatta çok ileriye bakmak. Derdimiz her zaman olduğu gibi üretmek. Üretimin önündeki engelleri aşmak” dedi.

Koçer, istihdam gücü ve girişimci profili ile Gaziantep’te zaten 24 saat üreten bir kent görüntüsü olduğunu söylerken, “Şimdi kaybettiğimiz bu görüntüyü tekrar yerine koymak için çalışıyoruz. Çalışmaktan öte Gaziantepli olarak krize baş kaldırıyoruz. Bu başkaldırı bir isyan değil, bir başarının başkaldırısıdır. Gaziantep Sanayi Odası tarafından son 6 ayda 37 yatırımcıya, toplam yatırım tutarı 52 milyon doları bulan teşvik belgesi verildi” diye konuştu. Nisan ayında elektrik tüketiminin son 1.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını söyleyen Koçer, “Merkez bankası verilerine göre, kredilerdeki genişleme devam ediyor. Nisan ayı ihracatında kısmi bir gerileme olmasına rağmen, önümüzdeki aylar için ihracat ümit veriyor. Krizden yaratılan fırsatla, biz artık Avrupa ve Amerika’ya yöneliyor ve ihracat kalemimizi her geçen gün artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *