ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülke ağır bir dış borçla karşı karşıya

Ülke ağır bir dış borçla karşı karşıya
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2022 / 14.31
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2022 / 14.31
CHP Şahinbey ilçe binasında dün basın toplantısı düzenleyerek ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Tütüncüler, yolsuzluklarla ülke ekonomisinin ağır bir dış borç yükü ile karşı karşıya olduğunu, ülkenin geleceğinin IMF kapısına bağlandığını belirtti.

İçi boşaltılan bankaların yabancı tekellerin insafına terk edildiğini, rüşvet, adam kayırma ve çıkar sağlamanın devlet yönetiminin vazgeçilmez ilkeleri haline geldiğini söyleyen Tütüncüler sözlerine şöyle devam etti:

AKP mevcut sorunlara bir de rejim sorunu ekledi

Yaşamın her alanında fırsat eşitliği ve sosyal adalet gibi insanca, hakça kavramlar serbest piyasa koşullarına terk edildi. Uluslararası politikalar tam bir keşmekeş. Uluslararası hukuk Birleşmiş Milletler sözleşmeleri yerine güçlünün güç edildiğini, baskının her türlü hukuk kuralının üzerinde olduğu yeni bir dünya düzenine doğruladı. Petrol ve piyasa savaşların ülke sınırlarını bile değiştirmeye gayretleri milenyum emperyalist rüzgârlarının temel taşlarını oluşturdu. Tüm bunlara ak Parti iktidarıyla birlikte, bir de rejim sorunu eklendi. Şeriat ve gericilik yanlıları cumhuriyetin temel değerlerine ve kurumlarına Her geçen gün ve her fırsatta saldırmaya başladı. Kısacası ulusal kurtuluş Savaşı ve sonrasında, Kuvay-i milliye ruhuyla canımız ve kanımız pahasına edinilmiş tüm kazanımlar, tehdit altına girdi. Bu durum bizleri, milli mücadele günlerinde ki gibi zorlu ve bir o kadarda Çetin görevleri sırtlama zorunluluğu ve sorumluluğu altında bıraktı.

Her zaman yüzü örgüte dönük, yüreği yemekten ve sosyal adaletten yana biri olarak hizmet vereceğim

İşte ben de bu sorumluluk duygusu ve görev bilinciyle hareket eden bir yurtsever ve sosyal demokrat olarak ülkeye ve halka olan borcu bir namus borcu bilerek yerel siyasetle aktif görev almak istediğini açıklayan tütüncüler, iki yılı aşkın süredir CHP ilçe yönetiminde bulunmaktayım. Bu süre zarfı içerisinde parti örgütünün bana verdiği her türlü görevi, sosyal demokrasinin evrensel değerleri ışığında yerine getirmeye çalıştım. Parti politikamızı ve sosyal demokrat düşünceyi, bulunduğum her platforma, parti programınıza bağlı kalarak savunmayı görebildim. Bundan sonra da, örgütün tarafından görev verildiği takdirde CHP Şahinbey ilçe başkanı olarak, veyahut sadece bir parti üyesi olarak, her zaman 100 örgüte dönük, yüreği emekten ve sosyal adaletten yana, bilince sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile döşenmiş bir nefer olarak partime hizmet edeceğim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *