ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ülfet kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Ülfet kapanma tehlikesiyle karşı karşıya
YAYINLAMA: 25 Ocak 2023 / 12.28
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2023 / 12.28
Fabrikanın 12 ünitesinde 325 işçi çalışıyor

Nizip ilçesinde kurulu, bölgenin önemli gıda ve sabun üreticisi tesislerine sahip olan Ülfet, üretim düşüklüğünün ortaya çıkardığı ekonomik kriz yüzünden, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Ziraat Bankası, Çukobirlik ve Güneydoğu Birlik’in müştereken kurmuş oldukları şirkette, ortaklardan Ziraat Bankasını hisselerini satacağı haberinin gazetelerde yayınlanması, Ülfet’in çalışmalarını olumsuz yönde etkiledi.

Başta üretim düşüklüğü olmak üzere, bazı nedenler yüzünden Ülfet’in içine düştüğü ekonomik krize çare bulmak için temaslar yapan şirket genel müdürü Nusret Çelik, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Ziraat Bankası, Ülfet’in zarar etmesi nedeniyle, kendi hisselerini satacakmış. Bu konudaki haberleri ben de gazetelerden öğrendim. Konunun ciddiyetini bilmiyorum. Ülfet zarar ediyorsa, bunun nedenleri ciddi olarak araştırılmalıdır.

Teknolojinin eksikliği, finansman zorlukları, Ziraat Bankası kredilerinin faizleri zarara neden olan etkenlerdir. Ancak bütün bunlara rağmen, Ziraat Bankası hissesini satacak diye, bölge ekonomisine büyük katkıları olan, böyle büyük bir kuruluş kapatılmamalıdır. Ziraat Bankasının hisseleri alınır, Ülfet üretime devam eder.”

Ülfet’te 12 çeşitli ünitede 325 kişi çalışıyor

Ülfet Genel Müdürü Nusret Çelik, şirketin 12 çeşitli ünitesinde 325 kişinin çalıştığını belirterek ihracat seferberliğine başlanan bir dönemde fabrikaların Ortadoğu’ya yakın olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Çelik bu konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sabun, deterjan, yemeklik sıvı yağlar, un, salamura zeytin ve gliserin konularında tesislere ve alt yapıya sahip Ülfet, gerekli imkanlar sağlandığı takdirde, modern teknolojiye kolaylıkla adapte ettirilebilir, ülke ekonomisine hizmete devam eder.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *