ANASAYFA arrow right Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı: 46 ülkeye daha uçuşlar durdurulacak

Ulaştırma Bakanlığı: 46 ülkeye daha uçuşlar durdurulacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Türkiye'ye uçuşları durdurma kararı alan Rusya, Katar ve Libya ile birlikte hava yolu trafiği kesilen ülke sayısı 71'e u
Türkiye'ye uçuşları durdurma kararı alan Rusya, Katar ve Libya ile birlikte hava yolu trafiği kesilen ülke sayısı 71'e ulaştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını duyurdu.
Bakanlık, hava yolu ulaşımına yönelik yeni tedbir açıkladı. Buna göre, bugün saat 17.00 itibarıyla 46 ülkeye daha uçuşlar durdurulacak. Böylece Türkiye'nin uçuşları durdurduğu ülke sayısı 68'e çıkacak.
Türkiye'ye uçuşları durdurma kararı alan Rusya, Katar ve Libya ile birlikte hava yolu trafiği kesilen ülke sayısı 71'e ulaştı.
Son kararla birlikte Türkiye'nin uçuş trafiğini kapattığı 68 ülke şunlar:
Almanya, Angola, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Cezayir, Cibuti, Çad, Çekya, Çin, Danimarka, Dominik, Ekvator, Ekvator Ginesi, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Guatemala, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kenya, KKTC, Kolombiya, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Nepal, Nijer, Norveç, Özbekistan, Panama, Peru, Polonya, Portekiz, Slovenya, Sri Lanka, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman ve Ürdün.
İçişleri Bakanlığı 14 Mart'ta tüm hudut kapılarını Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika, Hollanda'dan gelen yolculara kapatmıştı.
Covid-19 salgınının başta İtalya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde hızla yayılarak ciddi can kayıplarına neden olduğu belirtilen genelgede, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri kapsamında hastalığın hızla yayıldığı Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda ile ilgili bazı tedbirlerin alındığı ifade edilmişti.
Genelgede hudut kapıların ne zamana kadar kapalı kalacağına ilişkin bir bilgiye yer verilmemişti.
9 ülke ile ilgili olarak, daha önceki Çin, İran, Irak, Güney Kore ve İtalya uygulamalarında olduğu gibi, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslara göre, muayene, kontrol, 14 günlük gözetim ve gerekli hallerde karantina işlemleri yapılması kararı alınmıştı.
16 Mart'ta ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşların yasaklanacağını açıklamıştı. bianet

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *