ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ücretsiz muayenenin Atatürk yılı boyunca devam etmesi isteniyor

Ücretsiz muayenenin Atatürk yılı boyunca devam etmesi isteniyor
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.41
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.41

Zafer Haftası dolayısıyla yoksul hastaların muayene ve tedavileri ücretsiz yapılıyor

Zafer Haftası dolayısıyla 26 Ağustosta başlayan yoksul yurttaşların muayene ve tedavileriyle ilgili çalışmalar dört semtte devam ediyor. Muayene olan vatandaşlardan durumu iyi olanlar ilaçlarını kendileri alacak diğerleri ise Belediye tabipliğinden reçetelerini göstererek parasız ilaç alabilecekler.

Yoksul vatandaşların parasız muayene ve tedavilerine Şehreküstü Verem Dispanserinde, Türktepe mahallesi Belediye dispanserinde, Hoşgör mahallesinde Yetiştirme Yurdunda ve Karşıyaka 2. Nolu Ana ve Çocuk Sağlığı merkezinde devam ediyor.

Ayrıca vatandaşlardan yoksul olanlar diledikleri mütehassıs doktora giderek muayene olabiliyorlar. Bir doktor günde en fazla beş yoksulu muayene ve tedavi ediyor. Eczanelerden ise vatandaşlar yukarda belirlenen yerlerde muayene olduktan sonra yüzde on indirimli ilaç alabiliyorlar.

Film çekilmesi gereken yoksul hastaların filmleri ise röntgen mütehassısları tarafından maliyetine çekiliyor. Muayene ve tedaviler her gün belirlenen yerlerde saat 16-18 arasında devam ediyor.

Vali Fikret Koçak Başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar askeri ve sivil doktorlar tarafından bir haftadan beri uygulanıyor. Çalımalar Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, sağlık kuruluşları tarafından da destekleniyor. Bu tür olumlu çalışmaların Atatürk Yılı boyunca devamı isteniyor. Vatandaşlar uygulamadan son derece memnun: “Allah bize büyük hizmetler getiren büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin” diyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *