ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Uçkan: “Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçileriyiz”

Uçkan: “Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçileriyiz”
YAYINLAMA: 10 Ocak 2023 / 17.16
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2023 / 17.16
Öğretmenler günü törenleri yapıldı

Törende en genç ve en başarılı öğretmenlere ödül verildi. Ulu önder Atatürk’ün Millet Mekteplerini açarak başöğretmen ünvanını alışının 55. yıldönümü dolayısıyla Öğretmenler Günü törenleri yapıldı. Belediye tiyatro salonunda yapılan törende saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı topluca söylendi. Tiyatro fuayenesinde Öğretmen Yetiştirme Merkezi tarafından bir elişi sergisi açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan: “Büyük Atatürk’ün Millet Mekteplerini açarak başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928’in 55. yıl dönümündeyiz. Biz öğretmenler Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçileriyiz. Öğretmenlik andımızı bütün gücümüzle haykıracağız.”

Daha sonra öğretmenlik ile ilgili konuşmalar yapıldı şiirler okundu. Emekli bir öğretmen anılarını nakletti. Gaziantep’te yılın öğretmeni seçilen Münire Kınoğlu ilkokulu müdürü Hüseyin Şeren konuşarak 38 yıllık öğretmenlik hayatının en şerefli ve mutlu gününü yaşadığını bu yıl emekliye ayrılacağını söyledi. Bu yıl göreve başlayan genç öğretmenler topluca and içti. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri sunuldu.

Son olarak Vali yardımcısı Server Çiftlikli tarafından yılın öğretmenine ve en genç öğretmen seçilen Gülen Toklu Ayhan’a ödül verildi. Milli Eğitim Müdürü Uçkan’da kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilerin ödüllerini verdi.

Öğretmenler Günü törenleri akşama Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Öğretmenler Gecesiyle sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *