ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Uçak seferlerinde Gaziantep hattı yüzde 81 verimli 

Uçak seferlerinde Gaziantep hattı yüzde 81 verimli 
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 12.04
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 12.04
Danışma Meclisi üyelerimiz uçak seferlerinin artırılması için Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçtiler

Şehrimizden Arap ülkelerine yapılan ihracatın da göz önünde tutulması gerektiği belirtildi. Bir süre önce Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü tarafından şehrimize yapılan uçak seferleri haftada üçten, ikiye indirildi. Şehrimize ilk defa uçaklar sefer yapmaya başladığında ise her gün uçak kalkıyordu. Bu durum karşısında halkın Ticaret ve Sanayi odasının tepkilerini daha önceleri yayınlamış, ilgililerin dikkatlerini çekmiştik.

Yaptığımız yayınların olumlu sonuçlar vermeye başladığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Gaziantep Valiliği tarafından Ulaştırma Bakanlığına müracaat edilerek şehrimize uçak seferlerinin yeniden artırılması tendi. Gerekçe olarak 1979 yılında başlayan seferlerinde 51 bin 281 yolcu taşındığı ve haftada yapılan yedi uçak seferinde verimliliğin yüzde 72’yi geçtiği, Türkiye’de bu verimliliğin çok az hatta bulunduğu bildirildi. Bundan sonraki yıllarda 1980 de haftada yapılan beş seferde yılda 19 bin 425 1981'in bu devresinde 6464 yolcu, kış döneminde ise 15 bin 393 yolcu taşıyarak verimliliğin yüzde olduğu vurgulandı.

Uçak seferlerinin artırılması için yapılan çalışmalarda Gaziantep temsilcisi Dr. Mehmet Akdemir ile Sami Daçe'nin Ulaştırma Bakanlığı müsteşarıyla temaslar kurarak hizmetin bir an önce gerçekleştirilmesi için yoğun çaba harcadıkları öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *