ANASAYFA arrow right Güncel

Uçak bileti fiyatları uçtu

Uçak bileti fiyatları uçtu
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2022 / 21.07
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2022 / 21.07
Girdi maliyetlerinin artması uçak bilet fiyatlarını da uçurdu.

Geçen yıl 450 liraya İstanbul veya Ankara’ya uçmak mümkünken, şimdi 800 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Uçağa paralel olarak otobüs biletleri de aşırı zamlandı. Ancak uçak bilet fiyatları cep yakmasına karşın zamandan tasarruf etmek isteyen vatandaşın tercihi oluyor.

Günlük, anlık ya da bir gün öncesinden alınan biletler 1000 TL’yi geçiyor

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, Ankara, İzmir ve İstanbul en ucuz uçak biletinin 500 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıktığının altını çizdi, ancak bilet bulmanın zor olduğunu da sözlerine ekledi. “Günlük, anlık ya da bir gün öncesinden alınan biletler 1000 TL’yi geçiyor. Geçen yıl en yüksek fiyat 450-500 iken bu sene fiyatları 800 liraya kadar çıkıyor. Dolayısıyla bilet fiyatları geçen seneye göre 3 kat arttı. Bu da tüketiciyi ciddi anlamda sıkıntıya soktu” tespitini yaptı.

Otobüs fiyatlarının artması uçağa rağbeti artırdı

Fiyatların yükselmesindeki temel nedenin akaryakıt olduğunu kaydeden Kılınç, yükselen girdi maliyetlerinin fiyatlara yansıdığını söyledi. “Sadece uçak değil, otobüs bilet fiyatları da yükseldi. Şu anda İstanbul’a otobüs bilet fiyatı 500 lira olunca, üzerine 300 lira daha ekleyip uçak ile gidiyorlar. O nedenle uçağa rağbet arttı” dedi. 

Her şeye rağmen geleceğimizden umutluyuz

Kılınç, Pandeminin olumsuz etkilerinin yavaş yavaş üzerlerinden atmaya başladıklarına vurgu yaptı, kültür turlarında bir hareketliliğin yaşandığını belirtti. “Şu anda yaz ayının gelmesiyle kültür turlarında bir artış var, lakin fiyatların yüksek olması sektörü zor durumda bırakıyor. Gaziantep ve Şanlıurfa’da otellerimiz hepsi dolu. Hatta Kahramanmaraş ve Kilis’teki otelleri kullanmaya başladık. Çünkü kıyı bölgelerinde otel fiyatları ciddi anlamda arttığından kültür turlarına yönelim fazla oldu. Her şeye rağmen geleceğimizden umutluyuz, 2018 yılındaki iş hareketliliğini yakalamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Komisyon oranları arttı, ama tatmin edici değil

Sektör olarak kredi kartı ağırlıklı bir sistem ile çalıştıklarını vurgulayan GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, komisyon oranlarının artışının ekonomik şartlara göre yetersiz olduğunu sözlerin ekleyen konuşmasını şöyle tamamladı: Yani hava yollarından kredi kartından bilet satın alıyoruz ve müşterilerden tahsis ediyoruz. Ama bilet fiyatları çok yükselince aylık yapılan ciroyu kredi kartlarımız karşılamıyor. O nedenle acentelerimiz zor duruma düşüyor ve komisyonlarda az da olsa bir artış yapıldı ama yeterli değil, sektörü tatmin etmedi.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *