ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Üç kişi 8600 lira hesap ödemişler

Üç kişi 8600 lira hesap ödemişler
YAYINLAMA: 25 Aralık 2022 / 20.47
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2022 / 20.47
Bebek restorandan şikayet başladı

Bir okuyucumuz yazdığı mektupta şöyle diyor: “Şehrimizde Bebek restorant diye lüks bir lokantanın açıldığını gazetenizde okudum. Çok memnun oldum. Üç arkadaş birleştik. Önce biz gidip duruma bakacağız… sonra da çoluk çocuğumuzu götüreceğiz… böyle yerleri görsünler, görgüleri artsın diye…

“İşte bu lokantadan aldığım listeyi size gönderiyorum. Üç kişinin hesabı 8600 lira tuttu. Lokanta güzel, iç açıcı bir dekorasyonu var, garsonlar tebiyeli, her taraf pırıl pırıl. Bunların hepsi güzel, güzel ama, bizim gibi esnafın aile ile gidebileceği bir yer değil. Biz ise, hiç olmazsa haftada bir gün çocuklarımızla burada yemek yemeyi düşünüyorduk.

İşittiğimize göre ilk günlerde üç kişi daha ucuz yemiş içmiş. Müşteride ağzına kadar dolu imiş. Hem de masa boşalmasını bekleyen müşterilerde varmış. Bizim gittiğimizde masaların yarısı bile dolu değildi.

Bizde nedense lokantalar cirodan kazanmak yerine, üç beş masadan günlüğü doldurmak isterler. Tabi bir süre sonrada müşterisizlikten sinek avlamaya başlarlar.

Sabah’ı eskiden beri okuduğum için haysiyetli bir gazete olduğunu bilirim. Eğriye eğri doğruya doğru demekten çekinmez. Bebek restoranın açılışını laik olduğu şekilde verdi. Umarım ki, bu şikayetimizi de gerektiği şekilde değerlendirir.”

“SABAH’ın halkın dili, kulağı ve dert ortağı olduğunu unutmuyoruz.” 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *