ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üç fabrikada grev kararı

Üç fabrikada grev kararı
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2021 / 14.03
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2021 / 14.03
Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Okan, Elyaf ve Rem Teks tekstil fabrikalarında TİS yapmakla yetkili sendika ile işverenler arasında çıkan uyuşmazlıktan işyerlerine grev kararı asıldı.

DİSK Tekstil Sendikası Başkanı Muzaffer Subaşı, bir süredir Okan, Elyaf ve Rem Teks fabrikalarının temsilcileri ile bin 20 işçi adına yürüttükleri toplu sözleme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlattı. Yüzde 50 zam istediklerini belirten Subaşı, işverenin hiçbir teklif getirmediğini açıkladı. Bu duyarsızlık nedeniyle anlaşamadıklarını ve grev kararı almak zorunda kaldıklarını söyleyen Subaşı, “Amacımız üretimi durdurmak, işvereni ve işçiyi perişan etmek değil. Fakat şartlar meydanda, bu şartlarda mevcut ücretlerle işe devam etmek elbette mümkün değil. Talep ettiğimiz ücret artışı fazla değil.

Ama işverenin halen sesi çıkmadı. Dolayısıyla bugünkü rakamlarla işçinin çalışması elbette düşünülemez” dedi. Subaşı, grev karan-nı uygulama tarihi üzerinde çalışma yaptıklarını ve grev kararını yılbaşından sonra üzerinde anlaşmaya varılan bir günde uygulayacaklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *