ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Üç beş varlıklı vatandaş birleşip bir okul yaptırabilir

Üç beş varlıklı vatandaş birleşip bir okul yaptırabilir
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.42
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.42
Okul yaptırma seferberliği açılmalı 

Şehir merkezinde halen 47 ilkokulun bulunduğunu bunların ekili öğretim yaptıklarını ve 63 bin 754 öğrencinin ilkokullara devam ettiğini daha önce yayınladığımız sayılarımızda belirtmiştik.

 222 Sayılı İlköğretim Kanunu gereğince normal bir sınıfta 40 öğrenci bulunması gerektiğinden 63 bin 754 öğrencinin sabahtan akşama kadar okula devam ederek normal öğrenimlerini sürdürebilmeleri için daha 50 ilkokul binasına ihtiyaç duyuluyor.

Uzun yıllardan beri istenilen sayıda ilkokul yaptırılmamış olması, okul binası açığının günden güne artmasına sebep oldu. Bu yüz den de özellikle kenar semtlerdeki okullardaki sınıflarda 60-70 öğrenci aynı sınıfta okumak zorunda katıyor. Sınıfların kalabalık olması öğrencilerde öğrenim eşitliğini kısıtlıyor. Daha merkezi ilkokullara devam eden öğrencilerin öğrenmeleri, eğitimleri daha iyi yapılıyor.

Tüm yurttaki okul binası açığının kısa sürede kapatılması ve yeni ilkokul binalarının yaptırılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğiti Vakıfları kuruldu.

 Şehrimizde beş dershaneli bir okul yaptırmak isteyen vatandaşlar, yer devlet tarafından verileceğinden müteahhit karı da hesaba katılmayacağından 4.5 - 5 milyon liraya rahatlıkla yaptıra bilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *