ANASAYFA arrow right Spor

U17 Milli Takım Elit Tur'da

YAYINLAMA: 21 Ekim 2022 / 15.03
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2022 / 15.12
UEFA U17 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Turu'nda İsviçre, Bulgaristan ve San Marino ile mücadele eden U17 Milli Takımımız adını Elit Tur'a yazdırdı.

Bulgaristan'da oynanan üç maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile 7 puan toplayan Milliler, rakip fileleri 11 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü. U17 Milli Takımımız, grubun ilk maçında San Marino'yu 5-1 yenerken, grubun ikinci maçında Bulgaristan'ı 3-2 mağlup etti. Son maçta karşılaştığı İsviçre ile 3-3 berabere kalarak averaj farkı ile grubunu ikinci tamamladı. Böylelikle U17 Milli Takımımız Elit Tur biletini grubunu ilk iki sırada bitirerek aldı.
Eleme turu karşılaşmaları ile ilgili bir değerlendirme yapan U17 Milli Takım Teknik Direktörü Onur Zayim, eleme grubu karşılaşmalarını başarılı bir şekilde tamamlayarak Elit Tur'a yükseldikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Zayim, "Uzun bir kamp dönemi geçirdik ve bu süre, oyuncular ile teknik ekibi bir aile yaptı. Bu uyum için tüm teknik ekibe ve oyunculara teşekkür etmek isterim." dedi.
Oynadığımız grup maçlarına da değinen Zayim, "Grup müsabakalarında toplam 11 gol attık ve maalesef attığımızın en az iki katı kadar da gol kaçırdık. Maç sonu istatistiklerinde, rakip fark etmeksizin üstünlüğümüz sayılara da yansıdı. U17 Milli Takımı olarak, oyunu geride kabullenmeyen, öne oynayan, agresif baskı ile kapılan toplarla rakibe sayısal üstünlük kurarak ani hücumlara çıkabilen, her oyuncusu ile tehlike yaratan ve en önemlisi her maç üstüne koyarak gelişen bir takım görüntüsü sergiledik. Üç maçın gol girişimi ortalamasını aldığımız zaman 30 gibi bir sayı öne çıkıyor. Bu sayı, takımın ne kadar kolay ve hızlı gol pozisyonuna girebildiğini gösteriyor. İsviçre müsabakasında son saniye yediğimiz gol ile galibiyeti kaçırmış gibi gözüksek de, Elit Tur müsabakaları için çok fazla tecrübe kazandık. Tüm rakiplerin ve müsabakaları izlemeye gelen taraftarların oyun anlamında saygısını kazanan bu takımla ne kadar gurur duysam az." dedi. 
Elit Tur ile ilgili yaptığı değerlendirmede Zayim, "Umarım Elit Tur müsabakalarında girdiğimiz pozisyonları daha fazla gol ile sonuçlandırırız. Teknik ekip olarak hepimizin, U17 Milli Takımı'nın Elit Turu en iyi şekilde geçerek son 16 takım arasına kalacağına inancı tam." dedi.
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, U17 Milli Takımı'nın eleme turunu başarı ile tamamlayıp Elit Tur'a yükselmesini değerlendirdi. Öncelikle U17 Milli Takımı'nın iki galibiyet ve bir beraberlikle Eleme Turu'nu geçip Elit Tur'a yükselmesinin çok kıymetli ve mühim olduğunu belirten Kafkas, Elit Tur'da da en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi. U17 Milli Takımı'nın UEFA U17 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma adına önemli bir hazırlık dönemi geçireceğini belirten Kafkas, Elit Tur maçlarında ciddi rakiplerle karşılaşacaklarını ifade etti. Hem U17 Milli Takımı'nın hem de U19 Milli Takımı'nın Elit Tur'a yükselmesinin büyük gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kafkas, Milli Takımların başarısı için detaylı ve planlı bir çalışma yürüttüklerini ve bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.TFF

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *