ANASAYFA arrow right Güncel

TZOB Başkanı Bayraktar: Ulusal Süt Konseyi kapatılmalıdır

YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 16.27
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 16.27
Şemsi Bayraktar, Ulusal Süt Konsey'inin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından talimatla yönetildiğini söyledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar“Ulusal Süt Konseyi'ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu” diyerek Konsey'in kapatılması gerektiğini söyledi.

Anka Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Genel Başkanı Şemsi Bayraktar et ve süt sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, “Başta yem olmak üzere elektrik, mazot, gübre ve işçilik gibi birçok maliyette ciddi artışlar olduğunu, belirlenen fiyatların üreticileri sektörden kopardığını, damızlık hayvanlarını kestirdiklerini, işleBaytmelerin ya küçülmeye ya da bir bir kapanmaya başladığını, ilerleyen zamanlarda süt ve ette krizler yaşanabileceğini, bu gidişin en ağır sonuçlarını tüketicilerin fiyatı yüksek ürünlere ulaşamayarak yaşayacaklarını söyledik." dedi.

Ulusal Süt Konsey'ine eleştirilerini sürdüren Bayraktar, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın etkisinde olan Gıda Komitesi'nin enflasyonu düşürmek amacıyla üretici fiyatlarını baskılamasının enflasyon ithal etmekten başka bir işe yaramayacağını, tabana ve sektörün temsilcilerine kulak verilerek bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini de dile getirdik" ifadelerini kullandı.

İşlevini yitirmiştir

TZOB Başkanı, Konsey'in kapatılması gerektiğini belirterek, "Yaşanan bütün bu süreçte büyük beklentilerle kurulan Ulusal Süt Konseyi (USK) hür iradesiyle hareket etmedi, talimatla hareket ederek yanlış kararlar aldı, süte sahip çıkmadı, en zor zamanında üreticilerimizin yanında olmadı. Görevi süt üretimini sürdürülebilir kılmak olan ancak kararları ile üretimi sürdürülebilir olmaktan çıkaran ve üreticiyi perişan eden süt konseyi işlevini yitirmiştir ve kapatılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

Genel Başkan, “Üreticilerimizin günah keçisi yapılması doğru değildir. Üreticide 7 liradan satılan süt, marketlerde 3 kat fazla artarak 30 liralara kadar çıkmaktadır. Buna kim dur diyecektir?” sorusunu yöneltti.

Bayraktar, süt fiyatını artık sahada sanayiciler ve üretici örgütleri belirlendiğini ve bunun böyle devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *