ANASAYFA arrow right Güncel

Twittera ücretli abonelik özelliği gelecek

Twittera ücretli abonelik özelliği gelecek
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 19.22
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 19.22
Twitter, aylık abonelik temelli 'Super Follows' ve ses temelli sosyal medya platformu Clubhouse’a benzerliğiyle dikkat çeken 'Twitter Spaces' adındaki iki yeni özelliğini duyurdu.

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların tweetleri üzerinden gelir elde etmesini sağlayan yeni özelliği Super Follows’u (Süper Takip) duyurdu. Bu uygulama ile Twitter kullanıcıları, özel içeriklerine erişmek isteyen takipçilerinden ödeme alabilecek. 

Süper Takip özelliğinde kullanıcılar, içeriklerini beğendikleri ve desteklemek istedikleri içerik üreticilerine abone olabilecek. Aylık ücret karşılığında bu hesaplara abone olan kişiler, abonelere özel videolara ve paylaşımlara da erişebilecek. Twitter böylece, içerik oluşturucularına kendi abonelik içeriği hizmetlerini kurmalarına izin veren internet tabanlı bağış platformu Patreon’da uygulanan bu içerik paylaşım modeli ile kullanıcıların takipçileri üzerinden gelir elde etmesini sağlayacak. 

Özellik gelecek aylarda kullanılacak

Medyascope'dan Senem Görür'ün haberine göre 25 Şubat’ta platformun yatırımcılarına yaptığı sunumda platformun yeni özelliklerini tanıtan Twitter CEO’su Jack Dorsey, “İnsanların bize yönelttiği üç eleştiri var: Yavaşız, yenilikçi değiliz ve güvenilir değiliz” yorumunda bulundu. Dorsey, Süper Takip özelliği ile ilgili ise “Süper Takip, içerik üreticileri ile yayıncıların takipçileri tarafından doğrudan desteklenmesini mümkün kılacak ve onları takipçilerinin sevdikleri içerikleri oluşturmaya teşvik edecek” dedi. Açıklamada ayrıca, yeni özelliğinin gelecek aylarda kullanıma sunulacağı belirtildi.

Dorsey’nin sunumu sırasında tanıttığı bir başka özellik ise Twitter Spaces. Ses temelli uygulama Clubhouse’a benzerliğiyle dikkat çeken bir sesli sohbet odası sunan Twitter Spaces’te, kullanıcılar, özel odalarda birbirleri ile sesli iletişim kurabilecek. Spaces özelliğinden ilk gelen bilgilere göre odalara katılan kullanıcılar, emojiler ile sohbet esnasında çeşitli reaksiyonlar verebilecek. Bunun yanında, kimlerin sohbet odasına katılabileceğine oda sahibi karar verecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *