ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen’in heyetinde 23 işadamı vardı

Tüzmen’in heyetinde 23 işadamı vardı
YAYINLAMA: 28 Eylül 2021 / 13.58
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2021 / 13.58
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in Irak’a yaptığı iki günlük geziye Gaziantep’ten 23 sanayici ve işadamı katıldı. Gaziantepliler, Irak ile 30 milyon dolarlık ticaret bağlantısı yaptı. OSB Başkanı Akif Ekici, gezinin faydalı olduğunu belirtirken, Irak Devlet Başkanı 1. Yardımcısı Taha Yasin Ramazan’ın Devlet Bakanı Tüzmen’e karşı tavrını tasvip etmediklerini kaydetti.

Gaziantep Milletvekili ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in Irak’a yaptığı geziye katılan OSB Başkanı Akif Ekici, savaş ortamı olmasına rağmen yapılan gezinin faydalı olduğunu açıkladı. İki ülke arasında 700 milyon dolarlık bir ticari anlaşma yapıldığını hatırlatan Ekici, “Bu anlaşma sadece Türkiye ile Irak heyetleri arasında değil, BM kontrolünde yapıldı. Yani bir sorun çıkmış olsa muhatap BM olacak. Eskiden Irak ile yapılan bir takım ticari anlaşmalarda sorun çıktı, ama onlar BM dışında yapılmıştı. Bu yüzden ödemelerde sıkıntılar oldu. Şimdi yapılan öyle değil” dedi.

Aynı zamanda ticari özelliğe sahip olan geziye Gaziantep’ten aralarında Selim Memiş, Selim Acar, Şahin Batallı, Mahsun Altunkaya ve Ali Özpolat gibi önde gelen sanayici ve işadamlarının da bulunduğu ve toplam 23 firmanın yer aldığını belirten Ekici, “Görüşme sırasında yapılan 700 milyon dolarlık ticari bağlantının 30 milyon dolarını Gaziantepliler yaptı. Bu da fena rakam değil” dedi.

Irak Devlet Başkanı 1. Yardımcısı Taha Yasin Ramazan’ın ortak basın toplantısına katılmadıklarını bu yüzden gelişmelerden bilgilerinin olmadığını söyleyen Ekici, “Konuyu basından öğrendim. Hoş değil. Tasvip edilir yanı yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *