ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen'in bürokratları geldi

Tüzmen'in bürokratları geldi
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2021 / 17.12
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2021 / 17.12
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Kürşat Tüzmen’e bağlı Gümrükler Daire Başkanı, Müsteşar yardımcısı ve genel müdür yardımcılarından oluşan üç kişilik heyet Gaziantep’e geldi.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in talimatı üzerine Gaziantep’e gelen ve bazı sivil toplum örgütleri ve GTO Başkanı Mehmet Aslan ile görüşen Gümrük Müsteşar Yardımcısı Cihat Andıç, Gümrükler Daire Başkanı Mustafa Nazmi Esen, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yardımcısı Medeni Çetin kentin ihracatı, ithalatı ve sınır ticaretiyle ilgili bilgi aldı.

Dış ticaret yetkililerinden Gümrükler Müsteşar Yardımcısı Cihat Andıç, GTO’yu ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, komşularla ticareti geliştirmek için somut adımların atılması gerektiğini vurguladı. Bölgede ihracatın artırılması için bürokratik engellerin kaldırılacağını söyleyen Andıç, Karkamış Gümrük Kapısı’na işlerlik kazandıracaklarını bildirdi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan da Suriye’ye açılan Kilis Gümrük Kapısı’nın da en iyi şekilde değerlendirilmesini isterken, yapılan ziyaretten memnun olduklarını kaydetti. Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Karababa, Ankara’dan gelen Dış Ticaret temsilcilerine sınır ticareti konumuyla ilgili bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *