ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen: “Kur, önemli bir politika aracı”

Tüzmen: “Kur, önemli bir politika aracı”
YAYINLAMA: 16 Mart 2023 / 11.41
GÜNCELLEME: 16 Mart 2023 / 11.41
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dış ticarette kurun çok önemli bir politika aracı olduğunu belirterek, Brezilya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin bütün dış baskılara rağmen paralarını sürekli devalüe ettiğini söyledi.

Tekstil ve konfeksiyon sektöründeki sorunların görüşülmesi amacıyla sektör temsilcilerinin katılımıyla Dış Ticaret Müsteşarlığında düzen lenen toplantının açılışında konuşan Bakan Tüzmen, ihracatta 40 milyar dolarlık sınırın aşıldığını bildirdi.

ihracatta rekorların yaşandığını belirten Tüz- men, "Yıl sonu itibariyle biraz zorlarsak 47-48 milyar doları da aşabiliriz. Kasım rakamlarını da görmemiz lazım" dedi.

Kurun son zamanlarda ihracatçı için biraz sevimli hale gelmesine rağmen sektörün sorunları nın gözardı edilemeyeceğini kaydeden Tüzmen, kurun önemli bir politika aracı olduğunu vurgularken, Çin'in 60 milyar dolar dış ticaret fazlası vermesine, 50 milyar dolar yabancı sermaye çekmesine ve yılda yüzde 10'dan faz la büyümesine karşın parasını devalüe etmeye devam ettiğini hatırlattı.

Tüzmen, "Siz çok daha zor rekabet şartlarında ihracatı artırmayı başardınız. Sizi tebrik ediyo um” diye konuştu.

Tekstil ve konfeksiyon sektöründeki sorunların takibi \ çözümü için DTM bünyesinde özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir tekstil strateji grubu oluşturulduğunu açıklayan Bakan Tüzmen, sektörün 2023 yılına yönelik vizyo nunu belirleyecek bu gruba, sektörden 'uyumayı az seven' insanların katılmasını istedi.

"Koşan atın başı çekilmez, koşan atı mahmuzlamak gerekir" ata sözlerini hatırlatan Tüzmen, "Sîzlerle ihracatı 26 milyar dolardan aldık, 46- 48 milyar doları konuşur hale geldik. İnşallah hep beraber 100 milyar dolar yaparız. Rehavete kapılmamamız, uyumamamız lazım" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *