ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen, “Ekonomide iyileşme var” dedi, Esnaf “Bize yansımıyor” yanıtını verdi

Tüzmen, “Ekonomide iyileşme var” dedi, Esnaf “Bize yansımıyor” yanıtını verdi
YAYINLAMA: 21 Mart 2023 / 17.33
GÜNCELLEME: 21 Mart 2023 / 17.33
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Sebze Hali’ndeki ziyaretinde özellikle soğan satan esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Esnaf, “Bir kilo soğan 800 bin lira, siz hangi ekonomik iyileşmeden söz ediyorsunuz” dedi. Tüzmen, enerji ve kapasite kullanımı ile ihracatın arttığını, ekonomik iyileşme gözlendiği, ancak bunun henüz küçük esnafa yansımadığı, önümüzdeki günlerde iyileşmenin küçük esnafa da yansıyacağı görüşünü savundu.

AKP’li esnaf iyimser

AKP’nin yaptığı program kapsamında özellikle AKP’ye yakın esnafı ziyaret eden Tüzmen, ziyaretinde esnafın övgüsüyle karşılaştı. Sebze halinde hükümetten memnun esnafın yanında daha fazla zaman geçirip karşılıklı ekonomik iyileşmeden söz eden Tüzmen, hükümetten yakınanların yanından jet hızıyla geçti.

Tüzmen Başsavcıyı ziyaret etti

Bakan Tüzmen, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit’i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ahmet Karayiğit ziyaret sırasında özellikle personel ve bina sıkıntısı konusunda bilgi verip, yapımı devam eden Gaziantep Yargı Sarayının bir an önce hizmete girmesini istediklerini söyledi. Tüzmen, bu konuda yapılması gerekenleri yapmaya çalışacağını, yargının çok önemli olduğunu belirtti.

Zeugma için şu ana kadar yapılanlar yeterli değil

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Zeugma Antik Kenti’ni Türk ve dünya turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Tüzmen, Valilikte düzenlenen “Zeugma” konulu toplantıda Zeugma için emek vermiş insanlarla bir araya geldiklerini ve bundan sonraki süreçte neler yapılacağını tespit etmek için toplandıklarını ifade etti. Tüzmen, Zeugma için şu ana kadar yapılanları yeterli olmadığını, halen kazı çalışmaları devam eden bölgede, bu çalışmaların hızlandırılıp, tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Zeugma’nın sadece yüzde 14’ü gün ışığına çıktı

Yapılan kazı çalışmaları sonucunda, Zeugma’nın sadece yüzde 14’lük kısmının gün ışığına çıkartılabildiğini belirten Tüzmen, “Kazı çalışmaları, çok uzun süreli olacak. Hemen yarın, bu çalışmalara çok hızlı şekilde başlamış olsak dahi, sonuca ulaşmamız, uzun zaman alacak. Arkeolojik kazıların belirli düzen ve plan içerisinde yapılması gerekiyor. Bu önemli kültür mirasını daha iyi tanıtmak ve dünya turizmine, kültürüne kazandırmak zorundayız. Önümüzdeki dönemde, az uyuyanlar, müteşebbisler, azimli insanlar bir araya gelecek ve daha çok çalışacağız. Ben de Zeugma’yı hükümetin gündemine taşıyıp, katkı sağlamaya çalışacağım” diye konuştu.

Toplantıya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Fatma Şahin, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Zeugma, Türk ve dünya turizmine kazandırılmalı

Tüzmen, bir bölümü basına kapalı yapılan toplantı çıkışında Zeugma’yı Türk ve dünya turizmine kazandırmak için çok önemli kararlar alındığını ifade etti.

Tüzmen, Zeugma ile ilgili olarak 3 ana temel sorun bulunduğunu ve çalışmaların bu alanda yoğunlaşacağını belirterek, “Öncelikle, kazı çalışmalarını acilen başlatıp, ekip sayısını artıracağız. Kazı çalışmaları çok yavaş ilerliyor. İkinci konuda çıkartılan eserlerin sergilenmesi. Şu ana kadar, Zeugma’dan 100 bin parça eser çıkartılmış olmasına karşın, sadece 300-400’ü sergilenebiliyor. Bu eserlerin 40 bin tanesinin sergilenebileceği bir müzenin hizmete girmesi gerekiyor. Üçüncü olarak da aynı anda bir sempozyum çalışması başlatacağız. Sempozyuma dünyadan ilgililer katılacak ve bu üç temel alandaki çalışmalar eş zamanlı olarak gerçekleşecek” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *