ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tutuklu ve mahkumlara telefonla görüşme imkanı

Tutuklu ve mahkumlara telefonla görüşme imkanı
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 13.42
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 13.42
Özel Tip Cezaevi’nde de koğuş küçültme çalışmalarının devam ettiği, Özel ve E Tipi cezaevlerinde kalan mahkumlara telefonla yakınları ile görüşme imkanı sağlanacağını ve cezaevine kapalı spor salonu yapılmasının planlandığı bildirildi.

Yetkililer, “Mahkeme kararıyla tutuklanıp cezaevine konulan kişi mutlaka topluma kazandırılmalıdır. 2000’li yıllara insana yatırım yaparak girmek gerekir. Avrupa Birliği’nin kapısına dayandığımız su günlerde de tüm insanlarımızın nitelikli, nicelikli olması gerek. Bu nedenle cezaevlerinde sosyal, kültürel, eğitim çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, E Tipi ve Özel Tip Cezaevinde idarenin gözetim ve denetim ve kontrolü altında tüzüğe uygun şekilde telefon sistemi kurulacağını belirterek, “6 Hatlı bir telefon düşünüyoruz. Mahkumların ailelerinin gelip cezaevlerinde yakınlarını ziyaret etmelerinin masraflı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle telefonla ile bu ihtivaca yanıt vermek istiyoruz. Biraz geç kalınmış bir uygulama. Mahkum ailelerinin bir çoğu çok uzak yerlerden geliyor. Bu da onlar açısından oldukça masraflı. Görüşmelerin yapıldığı yerler kabinli olacak. Kabinler bilgisayara veya sisteme bağlanacak. Görüşme sırasında güvenlik ihmal edilecek olursa sistem tekrar değerlendirilecek. Aynı uygulamaya Özel Tip’te de geçeceğiz. Çünkü altyapı çalışmalarına başladık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *