ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tütsü kullanmanın da bir adabı var

Tütsü kullanmanın da bir adabı var
YAYINLAMA: 07 Kasım 2022 / 15.54
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2022 / 15.54
Tütsülerin insanları rahatlatan özelliklere sahip olduğu söyleniyor.

Tütsü, uzak doğu insanı için huzur ve mutluluğun sembolü. Arabistan ve Arap devletleri için şeytanların cinlerin kovalanmasında kullanılan, biz de ise özellikle meditasyonla ilgilenenler başta olmak üzere, hoş kokusu ve mistik havasıyla psikolojik rahatlamanın bir aracı…

Önceleri marketlerin rafını süsleyen tütsüler, artık başlı başına bir sektör haline gelmeye başlıyor. Kent merkezinde pahalı dükkanlarda satılıyor.

Tütsü yakmanın bir adabı olduğunu söyleyen satıcı, “Banyoda zambak, lavanta ve Yasemin. Salonda vanilya, çam, sandal ve gül ağacı, yatak odasında ise daha erotik kokular yayan mentollü sandal, tarçın, Hindistan cevizi, vanilya ve paçuliyi öneriyoruz. Müşterilerimiz daha çok stres için tütsü alıyor. Ama her kokunun etkisi farklı. Limonlu olanı kalbi yatıştırır, kan basıncını düşürür. Lavanta uykusuzluğa, zambak ise cilt hastalıklarına iyi gelir. En çok tercih edilen koku ise, hafif olduğundan sandal ağacıdır. Rahatlatan, sinirleri yatıştıran bir özelliğe sahip” diye konuştu.

Tütsünün sinme özelliğine sahip olduğunu söyleyen satıcı, “Sigara kullananların üzerine sigara siner, çünkü sigara sinme özelliğine sahiptir. Tütsü de tıpkı sigarada olduğu gibi sinme özelliğine sahiptir. Tütsü, yakılan ev ya da iş yerinde bulunan ağaç ve metal gibi eşyalara siner. Böylece içeriye istenmeyen kokular yerine yansıtmak istediğimiz koku yayılır. Son birkaç yıldan bu yana tütsü ev ve işyerlerimizdeki yerini almaya başladı” ifadesinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *