ANASAYFA arrow right Güncel

Tutarsız sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz

Tutarsız sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 20.29
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 20.30
“Özel hastaneler tam bir para tuzağı oldu, kapısının önünden geçmek bile cesaret istiyor”

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, “Ülkenin bütün kaynaklarını yandaş holdinglere peşkeş çeken ekonomi politikalarının bedelini her gün daha da yoksullaşan hayatlarımızla; başarısız, beceriksiz, tutarsız sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz. Biz sağlıklı bir toplum için bu mesleği seçenler; ‘Bu sistem hastalık, sağlıksızlık, ölüm üretiyor’ diyoruz. ‘Hem emeğimiz hem de halkın sağlık hakkı için sözümüz var’ diyor, 29 Mayıs ‘Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin mitinginde buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaptırılan hastanelere 2022 yılı için
ayrılan bütçe 21,6 milyar TL'yi buluyor

Yılmaz, “Sağlık reformu yaptık, kuyrukları kaldırdık, herkes çok iyi hizmet Alıyor’ dediler. Hastalar günlerce, haftalarca telefonla randevu alamıyor; aldığında ise 5 dakikadan fazla muayene odasında kalamıyor. ‘Bütün hastaneleri vatandaşlara açtık, isteyen istediği hastaneye gidiyor’ diyorlar. Özel hastaneler tam bir para tuzağı oldu, kapısının önünden geçmek bile cesaret istiyor. Sağlık hizmetleri ve harcamalarının tamamını GSS kapsamına almadılar. TÜİK verilerine göre dahi 2020'de SGK'nın yapmış olduğu 128 milyar TL. Sağlık harcamasına karşı hane halkları sağlık harcamaları 40 milyar TL'yi aştı. “Devletin cebinden tek kuruş harcamadan hastane kuruyoruz” dediler. Yaptırdıkları hastanelere 2022 yılı için ayrılan bütçe 21,6 milyar TL'yi buluyor. “Şehir hastanesi yapıyoruz” diyorlar” şeklinde konuştu.

COVID-19 salgını döneminde yaşamak için çalışmak zorunda bırakılanların, KOD-29 ile işsizliğe ve açlığa mahkûm edildiğini kaydeden Yılmaz, ‘Salgında vatandaşlara her türlü sosyal desteği sağlıyoruz’ diyorlar. Türkiye salgın döneminde vatandaşına doğrudan destek sunan ülkeler arasında sondan ikinci sırada. ‘Ekonomimiz şaha kalktı’ dediler. Dolar 15 TL'yi geçti; işsizlik, yoksulluk katlanılamaz hale geldi. ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyorlar. Memleketin dört bir yanından ‘Geçinemiyoruz’ çığlıkları yükseliyor. Sözün özü; ekonomi de sağlık sistemi de çöktü. Vatandaşlar, hastalar, sağlık emekçileri hep birlikte bu çöküşün altında eziliyoruz” diye açıklamada bulundu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *