ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tutarlı, dürüst, saygın ve güvenilir olmalı

Tutarlı, dürüst, saygın ve güvenilir olmalı
YAYINLAMA: 04 Ekim 2022 / 15.27
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2022 / 15.27
CHP özellikli il başkanı arıyor

CHP il kongresine on gün kala il delegeleri ve parti yöneticileri, bu göreve seçilecek kişinin şaibesiz, yıpranmamış, tutarlı, tarafsız, gruplara boyun eğmeyen, partiyi bütünleştiren ve büyüten özellikleri taşıması gerektiğine dikkat çekti.

Güdümlü il başkanı istemiyoruz

CHP Büyükşehir belediye meclis Üyesi Mehmet Atar, partinin yerel seçimlerden başarılı çıkması için mücadele edeceklerini belirterek, il başkanı olacak kişinin parti ve diğer kesimler tarafından beğenilen, dürüst, gerçekçi, hiçbir grubun ve kişinin etkisinde kalmayarak görevini dürüst ve korkusuzca yapabilecek bir kişi olması gerektiğini açıkladı.

Parti içerisinde bu vizyona sahip çok sayıda partili olduğunu belirten Atar, “İl başkanı, partiyi önümüzdeki seçime çok iyi hazırlayacak güçte olmalı. Hiç kimseye boyun eğmeyen, her zaman doğruların yanında, kırıcı olmayan, parti içerisinde kırgınlıkları son veren biri olmalı. Partiyi büyütmek için çaba harcamalı. Birilerinin güdümünde il başkanı istemiyoruz” diye konuştu.

Partide birlik ve bütünlüğü sağlayacak biri olmalı

CHP il delegesi Ali Peri, parti içerisinde birlik ve bütünlüğü sayacak, aynı zamanda parti yerel yönetimleri hazırlayacak birinin il başkanı olmasını isterken, “Parti içerisinde gruplaşmalara son verecek, bütünlük sağlayacak, dürüst, şaibesiz, tutarlı herkesin tarafından sevilen sayılan birinin bu göreve gelmesi CHP’ye güçlendirecektir. CHP bu vasıflara sahip birinin il başkanı olması yakışır” diye konuştu.

Gruplaşmalar partiye fayda getirmez

İl başkanlığına seçilecek olan partilinin Gaziantep’in sosyal yapısını iyi bilmesi gerektiğini ifade eden CHP il delegesi Mustafa Doğan ise, “İl başkanı partinin seçime hazırlanmasında tüm gücüyle, özveriyle çalışmalı. Siyasette birikim olmalı. Ayrıca sorunlara çözüm bulabilmeli. Yine çeşitli etkinlikler ve sürekli parti çalışması düzenleme kapasitesine sahip olmalı. Seçildikten sonra bir kenara geçip oturmakla başkanlık yapılmaz. Gruplaşmalar bu dönemde partiye fayda getirmez. Çünkü dönem yerel seçim dönemi. Belirttiğim nitelikte insanlar seçilirse CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Halk tarafından benimsenmeli

CHP il delegesi Beşir Demircioğlu, gruplaşmaların partiye zarar verdiğini belirterek, parti iktidara taşıyacak insanların yönetimlerde görev alması gerektiğini söylerken, “İl başkanına dürüst olması, hiç kimsenin güdümünde olmaması gerek. Parti politikasını hayata geçirilmesi için çaba göstermeli. Şahısların başkanı olmaz, partinin başkanı olur. CHP’de gruplaşma ve dar kadro anlayışı artık son bulmalı. Dürüst, kimseye boyun eğmeyen tarafsız biri bu göreve seçilmeli. Halk tarafından da benimsenmeli” diye konuştu.

Tüm partilileri kucaklamalı

Uzun yıllar parti yönetimlerinde görev alan CHP’li Hasan Öztürkmen de il delegeleri gibi tüm partileri kucaklayacak, küskün ve dargın partileri bir araya kazandıracak güce sahip birinin il başkanı seçilmesini istedi. Deneyimi ve kültürü ile CHP’yi temsil edebilecek kapasitede iki partinin il başkanı olması gerektiğine dikkat çeken Öztürkmen, “İl başkanı örgütün emrinde olmalı. Tüm bunlarla birlikte CHP’ye Gaziantep’te belediyeleri kazandıracak, çalışkan ve başarılı bir il başkanı şart” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *