ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türktepe yolu bir an önce açılmalıdır! 

Türktepe yolu bir an önce açılmalıdır! 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.47
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.47

Şehrin en eski yerleşim merkezlerinden olan Türktepe Mahallesi halkının bir isteği

Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, Türktepe’de inceleme yaptılar. Şehrin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Türktepe mahallesinin yolu, yıllardan beri açılamıyor. Hiçbir tarihi ve yapı özelliği olmayan binalara eski eserler kurulu “Tarihi eser damgasını vurduğu için, belediye istimlak parasını dahi yıllar önce ödediği binaları yıkıp yolu açamıyor.

Açılımına önceki yıllarda başlanan ve “Mevzuat hazretlerinin karşısına dikilmesi nedeniyle eli kolu bağlanan ve yolun açımını durduran Gaziantep Belediyesinin eski eserler kuruluna yaptığı başvurular da incelenmeden rafa kaldırılıyor.

Türktepelilerin isteği üzerine Gaziantep Valisi Fikret Koçak ile Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, basın mensuplarıyla birlikte söz konusu yere giderek inceleme yaptılar. Bir kısmı açılan yol üzerinde eski eserler kurulunun “Tarihi eser” damgasını vurduğu binalardan hiç birinin tarihi ve yapı özelliği bulunmadığı görüldü.

Gaziantep Valisi Fikret Koçak ve Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, bunun üzerine yeniden Kültür Bakanlığına durumu bildireceklerini ve Türktepe mahallesinde inceleme yapılmasını isteyeceklerini söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *