ANASAYFA arrow right Teknoloji

Türkler internette zaman geçiriyor

Türkler internette zaman geçiriyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
Türkiye'de televizyondan sonra en çok tercih edilen internetin kullanım oranı 2010'dan bu yana iki misli artış gösterdi.
Türkiye verileri Yandex'in desteğiyle belirlenen, Interactive Advertisement Bureau'nin (IAB) Avrupa'da medya kullanımı üzerine yayınladığı ''Mediascope Europe'' araştırmasının sonuçlarından derlenen bilgiye göre, araştırma Türkiye'de internet kullanımı ile ilgili ilginç veriler ortaya koyuyor.
Türkiye'de internet kullanımındaki artış hızla devam ederken, bilgisayarlar, mobil cihazlar, tablet bilgisayarlar, oyun konsolları veya diğer cihazlar aracılığıyla internete bağlanan 33.9 milyon internet kullanıcısı bulunuyor.
Araştırmaya göre, 2010 yılından bu yana Türkiye'de televizyondan sonra en çok tercih edilen mecra haline gelen internetin kullanım oranı 2010'dan bu yana yaklaşık iki misli artış gösterdi.
Öte yandan Türkiye'deki kullanıcılar interneti en sık 10.00-17.30 saatleri arasında kullanıyor. Türkiye'deki kullanıcılar 21.00-06.00 saatleri arasında Avrupalılar'a göre internette daha çok zaman geçirirken, günün diğer saatlerinde ülkenin ortalaması Avrupa'nın gerisinde kalıyor.
Araştırmada, 16-24 yaş aralığı göz ardı edildiğinde, Türkiye'deki kullanıcıların, yaş aralıkları ve cinsiyetleri farketmeksizin, Avrupalılara göre internet veya televizyon başında daha çok zaman geçirmenin yanı sıra, her iki mecra eş zamanlı olarak daha fazla kullanılıyor.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *