ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’yi zor günler bekliyor

Türkiye’yi zor günler bekliyor
YAYINLAMA: 19 Kasım 2021 / 16.12
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2021 / 16.12
Siirt seçiminde alınan sonucun ölçü olmayacağı, devletin tüm imkanlarının bu seçim için seferber edildiği vurgulandı. AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın başbakan olmasıyla Türkiye’de sorunların çözümlenerek her yerin güllük, gülistanlık olmayacağını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Duraner Ergetir, aksine Türkiye’nin daha sıkıntılı, daha zor durumlarla karşı karşıya kalacağını ileri sürdü.

Erdoğan Gül’e göre daha yetersiz

Erdoğan’ın Başbakan Abdullah Gül’e göre her alanda yetersiz olduğunu, Kasımpaşalı edasıyla devletin yönetilemeyeceğini ifade edenler Ergetir, “Bu millet şunu bilmeli, Tayyip Başbakan olursa sorunlar bitmeyecek, her yer güllük gülistanlık olmayacak. Aksine bu ülkede sorunlar daha da artacak. Türkiye içinde ve dışında uluslararası ilişkilerde çok önemli sıkıntılar yaşayacak, ülkeyi zor günler bekliyor” dedi.

Dar gelirliyi ezen bir bütçe

AKP Hükümeti’nin hazırladığı bütçenin, seçim meydanlarındaki söylemlerinin aksine fakir ve dar gelirliyi daha çok yoksullaştıracağını, Dünya Bankası’nın bile bu konuda hükümetin dikkatini çektiğini dile getiren Ergetir sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut hükümet ülkeyi çok kötü günlere götürüyor. Umarım böyle olmaz, biz yanılırız. Çünkü uygulamalar ve izledikleri politikalar da bunu görmek mümkün.”

Türkiye iki türlü seçime hazır değil

Siirt seçimi ranta dayalı bir seçim

Siirt’in feodal yapıya sahip, devlet yatırımlarından yoksun bir kent olduğunu, ak partinin iktidar gücünü kullanarak buraya devlet yatırımlarını yönlendirdiğini ve halkın feodal yapısını da kullanarak seçime gidildiğini belirten Ergetir, “Bu seçim tamamen çıkara, ranta dayalı bir seçimdir. Devlet imkanları buraya seferber edildi. Siyasi sonucu bir kez daha göstermiştir ki Türkiye iki türlü seçime hazır değil” şeklinde konuştu. CHP’nin çok ciddi şekilde sorumlu muhalefet örneği gösterdiğini ileri sürenler Ergetir, sorunsuzca bağırıp çağırmanın kimseye faydasının olmayacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *