ANASAYFA arrow right Güncel

“Türkiye’yi kararını değiştirmeye davet ediyoruz”

“Türkiye’yi kararını değiştirmeye davet ediyoruz”
YAYINLAMA: 22 Mart 2021 / 17.38
GÜNCELLEME: 22 Mart 2021 / 18.36
Türkiye: Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Josep Borrell’in Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “ İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin hukuki bağlayıcılığı olan ilk uluslararası sözleşmesidir” dedi.

Borrell, “Dünya genelinde kadın ve kız çocuklarına gerekli hukuki korumayı sağlamayı amaçlar. COVID-19 pandemisinin, ve en çok mağdur olan kesimin kadınlar olduğu bir çok çatışmanın bir sonucu olarak, tüm dünyada kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin artarak yeni seviyelere ulaştığı günümüzde, sözleşme hiç olmadığı kadar büyük önem taşımaktadır.
Bugün geri çekilme değil, liderlik sergileyerek kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetle küresel mücadeleyi güçlendirme zamanıdır. Bu nedenle, Türk hükümetinin, İstanbul’un adını da taşıyan bu sözleşmeden çekilme kararını derin bir üzüntüyle karşılıyor ve bu kararı anlaşılmaz bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bu karar Türkiye’deki kadın ve kız çocuklarının korunması ve temel haklarının tehlikeye atılması riskini beraberinde getirmekte, aynı zamanda dünyaya da tehlikeli bir mesaj vermektedir.
Bu nedenle, Türkiye’yi kararını değiştirmeye ısrarla davet ediyoruz. 21. yüzyılda insan hakları, barış, güvenlik ve eşitliğin temel bir unsuru olan kadın ve kız çocuklarının haklarının savunulması mücadelesinde, yakın zamanda Türkiye’nin yeniden Avrupa Birliği’ne katılacağını umuyoruz” diye açıklama yaptı..

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *