ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’yi Avrupa’ya CHP iktidarı taşıyacak

Türkiye’yi Avrupa’ya CHP iktidarı taşıyacak
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 21.06
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 21.06

ABD’nin Adana 2. Konsolosu Patrict Hansish, CHP il başkanlığını ziyaret ederek partinin seçim çalışmaları ve olaylara yaklaşımı hakkında bilgi aldı. İl Başkanı Duran Ergetir Türkiye’yi Avrupa’ya taşıyacaklarını belirtirken, Irak’a uygulanan ambargodan ülke ve bölge olarak çok büyük zarar görüldüğüne dikkat çekti.

  1. Konsolos Patrict Hansish’i il başkanı Duran Ergetir, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz ve milletvekili adayları karşıladı. Ergetir, partisini tanıtarak, “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik, sosyal demokrat partiyiz. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları aşabilmesi için hortumculuğa talana ve yolsuzluğa son vermek için iktidara talibiz. Avrupa standartlarında bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Barıştan yana bir partiyiz. Ülkenin sorunları için çözüm önerileri hazırladık. İktidara geldiğimizde bunları uygulayacağız. Avrupa ile iyi ilişkiler kuran bir Türkiye’nin mücadelesini vereceğiz” dedi. Körfez Savaşı’ndan dolayı -Türkiye’nin özellikle de bölgenin büyük zarar gördüğünü de vurgulayan Ergetir, bu konuda ABD’nin Türkiye’yi yalnız bırakmasından yakındı.

Adana 2. Konsolosu Patrict Hansish, Irak’a uygulanan ambargodan dolayı Türkiye’nin uğradığı maddi zararı ABD halkının yeterince anlamadığını belirterek, “Türkiye’de son on yıl içerisindeki kayıp nedir belli değil. Türkiye ambargodan dolayı ağır bir bedel ödemiş olabilir ama ABD halkı bunu bilmiyor. Aslında biz Türkiye’nin son 10-15 yıldan bu yana karşılaştığı zararı anlayışla karşılıyoruz. Bu durum ileride ABD halkını da etkileyecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *