ANASAYFA arrow right Teknoloji

Türkiye’nin yeni Sismotektonik Haritası çıkarılıyor

Türkiye’nin yeni Sismotektonik Haritası çıkarılıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Türkiye Diri Fay Haritası’nın ardından Türkiye Sismotektonik Haritası çıkarılması için harekete geçildi.
Yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası’nın ardından Türkiye Sismotektonik Haritası çıkarılması için harekete geçildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Sismotektonik Haritası’nın 2014 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını bildirdi. 
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesine Enerji Bakanı’nın verdiği yanıt, Türkiye Sismotektonik Haritası’nın 2014 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını ortaya koydu. 

MTA Genel Müdürlüğünün ülkedeki deprem kaynağı diri fayların dağılımını gösteren Türkiye Diri Fay Haritası’nı 1992 yılında yayımladığını belirten Enerji Bakanı, “Gelişen teknoloji ve bilgi birikimine bağlı olarak son yirmi yılda deprem jeolojisi konusundaki önemli gelişmelere göre söz konusu harita yenilenmiş ve 2012 yılında veri tabanı ile birlikte kullanıma sunulmuştur” dedi.
Enerji Bakanı, Türkiye Diri Fay Haritasının da ülkedeki diri fayların dağılımını bütün olarak gösterir şekilde basıldığına da işaret etti. 
Türkiye Sismotektonik Haritasının hazırlanma çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Enerji Bakanı, “Bu proje Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planında MTA Genel Müdürlüğüne verilen görevler kapsamında 2012 yılında başlatılmış bir araştırmadır” dedi. 

Enerji Bakanı, 16 adet paftadan oluşan 1:500.000 ölçekli Türkiye Sismotektonik haritasının 2014 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını açıkladı.SHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *