ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’nin tek yönü AB’dir

Türkiye’nin tek yönü AB’dir
YAYINLAMA: 09 Kasım 2020 / 18.28
GÜNCELLEME: 09 Kasım 2020 / 18.28
Türkiye’nin AB’ye girmekten başka seçeneğinin olmadığını ifade eden Sivil Toplum Örgütü ve siyasi parti temsilcileri askerin AB karşıtı açıklamalarda bulunmasının yanlış olduğunu belirtti.

Alleben Rotaract Kulübü Başkanı Emre Arol, Türkiye’nin AB’ye girmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Türkiye AB’ye girmek zorunda. Başka alternatifi yok. Türkiye ve Türk insanı halen çok geride. Bu nedenle AB’ye girmemiz bazı kesimler için zor olabilir, fakat girmek zorundayız. Üstelik Türkiye AB’ye girecek seviyede değil. AB standartlarım yakalamış değiliz. Bu şekilde kabul etmeleri çok zor” dedi.

Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için yıllardır uğraştığını belirten DSP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Kaymakçı, “AB’ye girebilmek için 15-20 yıldır uğraşıyoruz. Burada önemli olan Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket etmek. Türkiye’nin çıkarları için de mutlaka AB’ye girilmeli. Üstelik NATO’ya AB’ye yakınlaşmak için üyeyiz. MGK Genel Sekreteri’nin açıklaması kendisine aittir. MGK’nin böyle düşündüğünü sanmıyorum. Bu tür açıklamalar zaman zaman olur ama, genel politikayı bağlamaz” diye konuştu.

MGK Genel Sekreteri’nin açıklamasının demokrasi dışı bir konuşma olduğunu ifade eden EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, “Aslında Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana siyasal alanda ordu hep ağır basıyor. Sürekli ordunun ağırlığı gündemde. MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın sözünü ettiği ABD eksenli bir ittifak. Türkiye’nin bağımsız bir strateji geliştirmesi zaten mümkün değil” şeklinde konuştu.

Türkiye’de AB karşıtı güçlerin çok örgütlü olduğuna, AB’ye girilmesinden yana olanların ise örgütsüz olduğuna dikkat çeken HADEP İl Sekreteri Vakkas Dalkılıç, bu nedenle AB karşıtı güçlerin sesinin daha gür çıktığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *