ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’nin sorunları, hasta bir Başbakan’la çözülemez

Türkiye’nin sorunları, hasta bir Başbakan’la çözülemez
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 13.49
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 13.49
Türkiye’nin hasta bir Başbakan’la idare edilemeyecek kadar büyük sorunları bulunduğunu ifade eden siyasiler, hükümet ortaklarının adeta hükümetçilik oynayarak ülkeyi karanlığa sürüklediği görüşünü savundu. Türkiye’nin hızla kan kaybettiği, hükümetin yeni bir başbakan belirleyerek derhal erken seçim kararı alıp, ülkeye daha fazla zarar vermemesi gerektiği hatırlatıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, 68 milyon nüfusa sahip bir ülkenin hasta bir Başbakan tarafından yönetilemeyeceğini söyledi ve “Hükümet ortağı Yılmaz ve Bahçeli hükümetçilik oynuyor. Yaptıktan devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor. Türkiye’nin acil olarak yeni bir Başbakan’a ihtiyacı var. Mevcut sorunların Başbakansız bir hükümetle çözümlenmesi olanaksız. Hükümet ortakları hiç yoktan kendi içlerinden Başbakan seçip sorunları göğüslemeli. Başbakan hasta, Türkiye adeta bir ateş çemberi içerisinde, gündemde AB gibi çok önemli sorunlar varken, en önemlisi yeni bir krizle karşı karşıya kalmak üzereyken bunlara çözüm bulacak bir hükümet yok. Ortakları koltuktan başka bir şey düşünmüyor” dedi.

Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “Eğer korkmuyorlarsa seçime giderler. Türkiye kan kaybediyor. Fatura halka çıkarılıyor. Asıl zorumuza giden budur. Hasta biriyle hükümet yürütülemez. Hükümettekilerin halkla alay etmeye hakkı yok. Her-gün bir araya gelen hükümet ortakları Ecevit’e moral veriyor, ‘Sen çok iyisin paşam’ diye. Ne kadar direnirlerse o kadar kan kaybederler.”

Bir haftada benzine iki kez zam geldiğini söyleyen Nurettin Aktaş, “Bir litre benzin bir dolara geliyor. Türkiye bu kadar geri kalmışlığı ile milli gelirde aldığı pay ile Cumhuriyet tarihinin en kötü, en zor günlerini yaşıyor. Hükümettekiler eğer kendilerini vatanperver sayıyorsa, milletin arzusu doğrultusunda hareket etmeli. Uzatmaları oynamalarının hiç kimseye faydası yok. İstikbal vadetmez halka hizmet getirmez. Tüm bunlara rağmen hükümeti devam ettirmekte ısrar ederlerse de kendi sonlarını hazırlıyorlar demektir. Demokrasinin gereği seçime gitmektir. Aksi, demokrasiye ipotek koymak olur. Seçime gidilirse kaos olur diye halkı yanıltmaya hakları yoktur. Halktan korkarak bir yere varılamaz. Kopenhag kriterlerinin uygulanmasının konuşulduğu bir ortamda demokrasiyi rafa kaldırmak doğru değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *