ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye’nin rekabet gücü, işçi sağlığı gözetilerek korunmalı

Türkiye’nin rekabet gücü, işçi sağlığı gözetilerek korunmalı
YAYINLAMA: 29 Nisan 2020 / 17.19
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2020 / 17.19

ÖZ İPLİK İŞ Covid-19 salgınında kademeli normalleşme dönemi için Türkiye’de ve yurt dışında girişimlerde bulundu. ÖZ İPLİK İŞ Başkanı Rafi AY: Kırmızı çizgimiz emekçiler, üyelerimizdir. Üyelerimizin sağlığını ve işini korumak şartıyla ihracata ve üretimde Türkiye’nin rekabet gücünü korumaya varız.

Tekstil, hazır giyim ve halı sektörü covid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Türkiye Mayıs ayı sonu-Haziran ayı başlarında normalleşmek için ilk adımları atacak. ÖZ İPLİK İŞ, işçi sağlığının korunması için firmalar ile bir protokol üzerinde anlaştığını duyurdu. Bu protokol ile üretime başlama zamanı geldiğinde işçi ve işveren sağlık koşullarının yerine getirilip getirilmediğini birlikte denetleyecek. ÖZ İPLİK İŞ ayrıca uluslararası bir girişim başlatarak, Türkiye’nin rekabet gücünün korunmasına yönelik katkı da verdi.

-Rafi AY: Kırmızı çizgimiz emekçilerdir. Üyelerimizin korunması ve Türkiye’nin yararı şartıyla elimizi taşın altına koyarız

ÖZ İPLİK İŞ Sendikası Genel Başkanı Rafi AY, örgütlü oldukları işletmelerle uzlaşma sağladıkları protokolde, işçilerin sağlığının korunması, alınan sağlık önlemlerinin sendikanın ve işverenin birlikte denetlemesi, istihdamın korunmasının gözetilmesi şartlarının bulunduğunu vurgulayarak, bu protokol ve eklerindeki rehberlerde belirtilen şartlar altında üretim yapacak firmalara yurt dışından sipariş verilebilmesi için kendilerinin de girişimde bulunacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *